Maçka'da "teröristleri gördüm" ihbarı

Maçka ilçesinde teröristleri gördüm diyen vatandaşın söylediği bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

Maçka'da "teröristleri gördüm" ihbarı

Trabzon’un Maçka İlçesinde 19 Temmuz’da terör örgütü PKK’nın gerçekleştirmiş olduğu hain saldırıda 3 polis şehit olurken  5’i polis 1’i sivil olmak üzere 6 kişinin yaralanmasının ardından bölgede operasyonlar sürüyor.  Operasyonların 4’ncü günüde Jandarma Özel Harekat ekipleri; bölgede geniş çaplı çalışmalarına devam ediyor.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Dün Maçka kırsalında bir vatandaşın jandarma ekiplerine terör örgütü üyelerini gördüğü bilgisini vermesinin ardından jandarma ekipleri ihbarın yapıldığı bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. Jandarma Özel Harekat ekipleri ile Jandarma Komanda birliklerinin bir bölümü vatandaşın ‘teröristleri gördüm’ ihbarını yaptığı bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 
Öte yandan Maçka kırsalına iki adet seyyar termal kamera sevk edildi. Isı duyarlı bu kameralar ile teröristlerin saklandıkları  yerin tespit edilmesi  hedefleniyor. Bu operasyonda kullanılan ‘drone’ adı verilen insansız hava aracı sayısının da artırıldığı bilgisine ulaşıldı. Trabzon Valisinin komutasında operasyonun devam ettiği öğrenildi.
 
 Haber : Şükrü Üçüncü

OPERASYON FOTOĞRAFLARINı GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber