"Kurtarmak Bizim Kanımızda Var" kampanyası devam ediyor

Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Trabzonspor tarafından düzenlenen "Kurtarmak Bizim Kanımızda Var" kampanyası devam ediyor.

"Kurtarmak Bizim Kanımızda Var" kampanyası devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Trabzonspor tarafından düzenlenen "Kurtarmak Bizim Kanımızda Var" kampanyası devam ediyor.

Kampanya kapsamında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kurtarmak bizim kanımızda var. Büyük Trabzonspor taraftarını kan bağışı kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz." sloganıyla düzenlenen kan bağışına destek verdi.

Bağışta bulunmak için gerekli işlemleri tamamlayan Genç, Türk Kızılay Kan Bağış Tırı'na giderek kan bağışında bulundu. Genç, "Bir kan, bir can" diyerek bağışlanan kanların acil durumların yanı sıra, terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinin tedavisinde de kullanıldığını söyledi.

Genç, kan bağışının önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Türk Kızılay'ı tarihten günümüze her zaman milletimizin yanında yer almış, en zor durumlarda vatandaşlarımızın yardımına koşmuş, bunun yanı sıra dünyada da tabii afetlerde hiçbir ırk ve inanç ayrımı gözetmeden bütün milletlerin yanında yer almış güzide bir kurumumuzdur. Her zaman mazlumların yanında yer alan, insanlık dramlarının yaşandığı coğrafyalara el uzatan dünyadaki sayılı yardım kuruluşları arasında yer alan Kızılay'ımıza her zaman maddi ve manevi olarak destek olmalıyız. Bu kapsamda vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." 

TSK'nın, Türkiye'nin güney sınırındaki terör koridorunu temizlemek için Fırat'ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na da değinen Genç, "Kahraman Mehmetçiğimiz şu anda Suriye'de terörle mücadele ediyor. Allah korusun herhangi bir yaralanmada acil kan ihtiyacı olabiliyor. Bizim bağışladığımız her bir kan, başka insanların hayata tutunması anlamına geliyor." dedi.

- "Kan bağışı hepimizin hayatı için çok önemli bir konu"

Genç, kan bağışında bulunmanın sağlık açısından da önemine değinerek, "Ayrıca doktorlarımızın belirttiği gibi vücudun kendini yenilemesi açısından kan bağışı önemli bir konu. Bu nedenle her fırsatta Kızılay'ın kan bağışı kampanyalarına destek olmaya çalıştık. Birçok kez kan bağışında bulundum. Çünkü bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. O nedenle şimdiden kan bağışında bulunmak hepimizin hayatı için çok önemli bir konu." diye konuştu.

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara ve Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran da Genç'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber