Küçükali "ırçılık çağımızın en büyük hastalığıdır"

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu İstanbul Temsilcisi Küçükali'den ırkçılık açıklaması

Küçükali "ırçılık çağımızın en büyük hastalığıdır"

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu İstanbul Temsilcisi Dr. Mustafa Küçükali Almanya’daki ırkçı saldırıyı kınadı.

Ülkelerin bu tür ırkçı saldırılara karşı ciddi tedbirler almalı diyen dr. Küçükali “  Ne yazıkki Almanya’da yaşayan Müslüman ve Türk nüfusun uğradığı ırkçı saldırıları Alman hükümeti ülke çapında çözmeyi başaramadı.

Almanya’da görüşmüş olduğum hemşerilerimden ve ziyaretlerimden çıkardığım sonuçlar bana şu izlenimi oluşturdu; Polis, güvenlik görevlileri ve idarecilerin bir kısmı halen nazi yanlılığı ve yabancı düşmanlığı içindedirler. Bunların varlığı yabancı düşmanlığı taşıyan saldırganlara cesaret vermekte ve sonuçlar ve katliamlar ortaya çıkmaktadır.Maalesef bu ve bundan önceki saldırıların failleri ve altta yatan etkenleri masaya yatırılmamış ve  halı altına süpürülmüştür. Almanya ırkçı saldırılara karşı bilimsel tabanlı katılımcı ve çözüm odaklı olmak zorundadır. Ayrıca politikacıların tavrı ise tamamen dengesizdir ve popülizme dayanmaktadır. Daha yoğun istihbarat soruşturmalarına da ihtiyaç vardır.Aksi takdirde terör eylemleri Alman toplumunda hukuk ve demokrasiyi tehdit eder duruma gelecektir.Irkçı saldırıya uğrayan tüm kardeşlerimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletirim” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler