Kubilay Çiçek: "Asgari ücretliler yine enflasyona ezdirildi"

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, yeni asgari ücret ile ilgili konuştu.

Kubilay Çiçek: "Asgari ücretliler yine enflasyona ezdirildi"

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek asgari ücretin 5 bin 500 TL olarak açıklanmasına tepki gösterdi.

Kubilay Çiçek açlık sınırının geldiği noktayı işaret ederken şunlara değindi;

"Asgari ücrete zam yüzde 30 civarında yapıldı "Asgari ücrette geçen yıla göre toplam artış %94,6. Bağımsız yıllık enflasyon %165 civarında. Açlık sınırındaki yıllık artış %123. Asgari ücret şu andaki açlık sınırının bile 891 TL altında kaldı. Yine asgari ücretli vatandaşımız enflasyona ezdirildi. Yapılan zamlar yükselen fiyatlar karşısında günü doldurmadan yok olup gitmekte.Bugün ekmeği 8 TL'ye alan vatandaş bu maaşla ile nasıl geçinsin.İnsani ihtiyaçlar artık tamamen lüks haline gelmiş durumda." 

TEK ÇÖZÜM ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMAK

Ekonominin her gün daha kötüye gittiğini belirten Kubilay Çiçek şunları belirtti;

"Cumhurbaşkanı ilk Asgari zammı açıklandığında da belirtmiştik mevcut krizde bu zamlar çare olmayacak diye, nitekim öyle oldu.Verilen zam enflasyon karşısında eridi.Şimdi yeniden bir iyileştirme yapıldı.Yüksek enflasyon karşısında bu zammın da vatandaşın cebinde kalması mümkün degil.Çözüm öncelikle enflasyonu indirmek,ekonomiyi rahatlatmak daha sonra alım gücünün yükseltmek ancak bu şekilde halkımız rahat bir nefes alabilir."

Haber: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler