KTÜ’de otopark çıkmazı! Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

KTÜ’nün yeni otoparkı hizmete girerken eski otopark ile ilgili sorun devam ediyor.

KTÜ’de otopark çıkmazı! Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

Karadeniz Teknik Üniversitesi bir basın açıklaması yayınlayarak gündemlerine ilişkin konular hakkında kamuoyunu bilgilendirdiler.

Açıklamadan satır başları şöyle;

Üniversitemiz iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm paydaşlarına daha konforlu ve herkesin erişebileceği hizmetler sunmak için tasarlanmış olan projelerimizi sırasıyla hayata geçiriyoruz. 28 Şubat 2022’de tamamlanarak hizmete açılan 1350 araç kapasiteli yeni otoparkımız da bu hizmetlerden bir tanesidir. 

Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

Üniversitemiz bünyesinde bulunan hastanelere oldukça yakın olan otopark, hasta yakınlarına ulaşım konusunda büyük kolaylık sundu. Dört katta hizmet sunan yeni modern otoparkımız, Farabi Hastanesi çevresinde keşmekeş haline gelen araç trafiği ve park sorununa, köklü bir çözüm getirdi.

KTÜ OTOPARK’IN İLK 30 DAKİKASI ÜCRETSİZ!

Otoparkımızda akademik ve idari personel için 500 araca kadar ücretsiz hizmet sunuluyor. Ayrıca hastanemize gelen misafirlerimiz için de uygun fiyat tarifeleri oluşturuldu. Yeni otoparkta, ilk yarım saat ücretsiz hizmet veriliyor. Bir saate kadar 5 TL, iki saat kadar 6 TL, dört saate kadar 9 TL, sekiz saate kadar 13 TL ve 24 saat için 15 TL gibi kullanıcı dostu fiyat tarifeleri uygulanıyor. 

Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

ESKİ OTOPARK İÇİN ŞİKÂYETLER ALIYORUZ!

Üniversitemizin, sözleşme ile hizmet satın aldığı eski otoparkın işletme ruhsatı 14 Şubat 2022 tarihi itibari ile bitmiştir. Bununla birlikte işletme yöneticileri, sözleşme sona erdiği ve yeni hastane otoparkı hizmet vermeye başladığı halde şu anda üniversitenin kullanım hakkı olan araziyi işgal etmektedir. Fahiş fiyat uygulamaları ile bu işletme, hasta yakınlarına külfet oluşturmaktadır. Çevreyi de hiçe sayan bir anlayış ile daha fazla araç almak için limit aşımı yapılan illegal işletmenin hemen yanında bulunan yeşil alan da işgal edilmektedir. Hasta yakınları sözleşmesi biten eski otoparkın hastaneye uzak olduğu ve toz toprak içinde hizmet verdiği konusunda kurumumuza şikâyetlerini bildirmektedir. Hastanemizden hizmet almak için uzak mesafelerden araçları ile gelen ve otopark sorunu ile karşı karşıya kalan bu hasta yakınları için erişilebilir bir hizmet anlayışı ile konforlu bir otoparkı hizmete sunmuş bulunmaktayız.

Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

ESKİ OTOPARK İŞGAL EDİLİYOR 

Üniversitemiz Farabi Hastanesi yanında 4 bin 797.48 metrekarelik bir alanda uzun yıllardır hizmet veren otopark işletmesi, kurum olarak yaptırdığımız yeni otoparkımızın hizmete girmesi ile resmi olarak kapatılmıştır. Mülkiyeti, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan ve kullanım hakkı Üniversitemize devredilen arazi için yapılan özel otopark sözleşmesi 14.02.2022 tarihinde sona ermiştir. Hizmet sözleşmesi sona eren işletmeye yapılan tüm ihtarlara ve verilen tüm talimatlara rağmen söz konusu işletme, otoparkı terk etmemekte direnç göstermektedir. Milli Emlak Müdürlüğü, otopark yerinin 5 Nisan 2022’ye kadar teslim edilmesi gereğini aksi halde yasal işlem yapılacağını ilgililere bildirmesine rağmen otopark hala gayr-ı resmi bir şekilde çalıştırılmaya devam etmektedir.

DİŞ HEKİMLİĞİ YAYA YOLU YAPILAMIYOR!

Usulsüz bir şekilde faaliyetlerini sürdüren eski otopark, KTÜ Diş Hekimliği Hastanesi yolunun üzerinde bir konuma sahip oluşu münasebetiyle de Üniversitemiz tarafından yayalar için Diş Hastanesi yolunun daha emniyetli ve konforlu hale dönüştürülmesi projesinin hayata geçirilişine de engel teşkil etmektedir.

KTÜ’de otopark çıkmazı! Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

KTÜ’de otopark çıkmazı! Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

KTÜ’de otopark çıkmazı! Yenisi yapıldı, eskisi sorun!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler