KTÜ’de öğretim üyelerine baskı yapılıyor

Kuzey Ekspres’ten şok iddia;

KTÜ’de öğretim üyelerine baskı yapılıyor
Haber61/Haber Servisi

Kuzey Ekspres Gazetesi bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük seçimlerine günler kala ciddi bir iddia ortaya attı. 
Öğretim üyelerine baskı yapıldığını ileri süren gazete, öğretim üyelerine seçim vaadi olarak çocuklarını işe alma ve idari kadrolarda makam verme sözlerinin olduğuna dikkat çekip öğretim üyelerine baskı yapıldığını dillendirdi.

İşte o iddianın yer aldığı yazı;
 
KTÜ rektörlük seçimi öncesi kulağımıza hoş olmayan olaylar geliyor. Mevcut rektör ve ekibinin, özellikle genç öğretim üyelerine büyük baskı uyguladıklarını duyuyoruz.
KTÜ’de dünden bugüne yapılan rektörlük seçimleri öncesi, bazı adayların farklı metot uyguladıkları, öğretim üyelerinin oyunu almak için, vaat üstüne vaat yaptıkları bilinen gerçekler. Öğretim üyelerinin çocuklarını üniversitede işe almanın yanısıra bazı öğretim üyelerinin idari kadrolara atanması bu vaatlerin en başta gelenleri.
KTÜ’de çok sayıda öğretim üyesinin oğlu veya kızının üniversitede ‘oy’ karşılığında işe girdiği söyleniyor.
Dün KTÜ’de ismi bizde saklı bir öğretim üyesinden ilginç bir mail aldık.
Öğretim üyesi üniversitede hoş ve demokratik olmayan gelişmeler yaşandığını belirterek şöyle diyor;
'Geçen seçimlerde de aynısı olmuştu. Baykal'ın ekibi Orhan Aydın'ı destekleyecek bazı öğretim üyelerinin oylarını yakmak için başka ve şifreli isimler yazdırmışlardı. Seçimlerde Aydın'a oy vereceğini tahmin ettikleri kişileri arayarak veya odalarına çağırarak aday olmayan bazı isimleri (geçen seçimlerde Ersan Bocutoğlu, Miraç Akçay gibi) veya şifreli adlar yazdırdılar. Orhan Aydın ve ekibi, seçim deneyimsizliğinden bunlara dur diyemedi. Böylelikle epeyce oyu heba oldu. Bugün aynı numara yeniden işlemeye başladı. Yardımcı doçentler, doçentler Rektörlüğe çağrılıyor veya aranıyor. Kendilerinden başka isimler yazması isteniyor. Hatta kadro ve benzeri şekilde tehdit içeren cümleler kuruluyor. Bu sefer Orhan Aydın sesini çıkarmasa da biz destekçileri olarak sesimizi çıkaracağız. Bu tür baskıları YÖK'e, Cumhurbaşkanımıza her yere ulaştıracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Gerekirse bunları yapanları bir bir deşifre edeceğiz. Herkesi vicdanı ile baş başa bıraksınlar.'
***
Öğretim üyesi, rektör Süleyman Baykal’ın bu dönem üniversiteye çok sayıda yardımcı doçent aldığını işaret ederek, ‘Yeni kadrolar verdi. Ekibi yukarılardan da işin bittiğini söylüyor. Öyleyse neden böyle demokratik olmayan yollara başvuruluyor, anlayamadık’ diyor.
Süleyman Baykal’ın bu tür yöntemlere ihtiyaç duyacağını sanmıyoruz. Tahminimiz o ki, bu tür atraksiyonları Baykal hocayı şirin görünmek isteyenlerle, hocadan çıkarı olanlar yapıyordur. Bu arada seçim öncesi üniversitede yaşananlar, özellikle düne kadar FETÖ ekibinde yer alıp bugün Süleyman Baykal’ın kazanması için büyük gayret gösterenler Ankara’da ilgili yerlere bildirilecekmiş…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler