KTÜ’de o merkez kuruldu

KTÜ'de öğrencilere büyük destek.

KTÜ’de o merkez kuruldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğüne bağlı modern ve çağdaş bir ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kuruldu. 


3 uzman ile öğrencilere psikolojik destek veren merkeze kurulduğu günden bugüne büyük talep var. Merkezde ayrıca öğrencilerin aile sorunları toplumsal sorunlar yaşadıkları uyuşmazlıklar, kariyer sorunları gibi konular da destekler verilirken bir de güncel konularda eğitim seminerleri veriliyor. 

KTÜ’de o merkez kuruldu

ÖZEL KLİNİKTEN DAHA MODERN MERKEZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof Dr. Mustafa Şahin, merkezin kapılarını Haber61 ekibine açtı.

Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsü C Blok 1. Katta yer alan merkezde 6 bireysel danışma odası, 1 grup rehberliği odası, 1 seminer odası, idari birim bulunuyor.
Prof Dr. Mustafa Şahin, Yrd. Doç. Dr. Serpil Reisoğlu, Uzm. Psikolojik Danışman Hanife Aydın ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı araştırma görevlileri öğrencilere haftanın 5 günü hizmet vermeyi sürdürüyorlar.  Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personele de psikolojik destek ve çeşitli sosyal eğitimler veriliyor.

KTÜ’de o merkez kuruldu

KTÜ GÜZEL BİR İŞ BAŞARDI

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof Dr. Şahin,  bu merkezi oluşturmak için Türkiye genelinde üniversitelerde yapılan aynı tip merkezileri ziyaret edip incelediğini ifade ederek, “Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof Dr Süleyman Baykal’ın büyük destekleri ile Türkiye’de modern ve çağdaş anlamda diğerlerinden çok daha farklı gelişmiş bir merkezi KTÜ’ye kazandırmanının gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bu süreçte her türlü isteğimizi olumlu karşılayan Rektör yardımcımız sayın Hikmet Öksüz’e teşekkür ederim. ” dedi.

KTÜ’de o merkez kuruldu

DERTLERİNİ DİNLERKEN KİŞİSEL GELİŞİM SAĞLIYORUZ

“Merkezimiz öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunmakta, bireysel ve grupla psikolojik destek sunmakta, bilgilendirici seminerler ve güncel konularda eğitimler düzenlemektedir.” diyen Prof Dr Şahin merkezin kuruluş amacını, “Aslında biz öğrencilerimizin sorunlarını dertlerini dinleyerek çözüm üretirken aynı zamanda kişisel ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunan eğitim programları düzenliyoruz” şeklinde açıkladı. 

KTÜ’de o merkez kurulduKORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ 

Daha sonraki süreçte okul dışından ailelere ve okullara yönelik de çalışma yapacakların ifade eden Şahin, “Gerekli uzman sayımıza ulaştığımızda Trabzon’da ve yakın çevremize aile ve evlilik danışmanlığı, bireysel psikolojik danışma ve koruyucu sağlık hizmetleri bağlamında yardım sunmak amacındayız.” dedi. 

EN FAZLA GELEN ŞİKAYETLER NELER?

Şahin, “Merkeze baş vuran öğrencilerimizin başlıca şikayetleri temelinde anne baba tutumları, aile içi sorunlu ilişkiler, olumsuz okul yaşantıları, karşı cinste problemler ve travmatik yaşantılar başta olmak üzere gelişimsel ve uyum sorunlarıyla merkezimize baş vurmaktadırlar. En çok dikkat çeken olumsuz aile içi ilişkiler ve okul yaşantıları, öğretmen ve yönetici tutumlarından muzdarip oldukları görülmektedir.” diyerek konuştu. 

Merkezde verilen hizmet ve faaliyetleri takip etmek isteyenler için internet adresi; www.plr.ktu.edu.tr

KTÜ’de o merkez kuruldu

KTÜ’de o merkez kuruldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler