KTÜ’de neler oluyor?

FETÖ Operasyonları sürerken flaş gelişmeler..

KTÜ’de neler oluyor?

Haber61/Haber Servisi Analiz Haber: Levent Ustabaşı - FETÖ Operasyonları sürerken aniden KTÜ Rektörlüğüne Prof Dr Süleyman Baykal atandı. Baykal atamasının yapılmasının ardından apar topar üst yönetimde değişime gitti. Değişimi kısıtlı tuttu. Fakat eskiden daha beter olduğu söylenenler arasında.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin tabiatına uygun düşmeyen şekilde mühendislik ve fen fakültesinden üst yönetimde hiçbir temsilci yer almadı. Bu Teknik bir üniversite olan KTÜ’nün amrial fakültelerini es geçtiği anlamına geliyor.

PEKİ NE YAPTI BAYKAL?

12 yıllık rektör yardımcılığı görevini bırakan Necati Tüysüz’ün yerine yine kendi gibi olan Tıp Fakültesi’nden Asım Ören’i üst yönetime aldı.Bu durumu tüm üniversite şaşkınlıkla karşıladı. Hatta bu değişimi bazı fakülteler, “Orhan Aydın rakibi olduğunda mühendislik fakültelerine ceza verdi” diyerek algılandı.

İBRAHİM ÖZEN BAŞ DANIŞMAN MI OLACAK?

KTÜ eski Rektörü İbrahim Özen’in Baykal’a destek verdiği için ödüllendirileceği de kulislerde konuşulanlar arasında. En büyük iddia ise Özen’in Tıp Fakültesi Başhekimi yapılacağı ve ikinci bir görev olarak Baykal’a Baş Danışman olacağı ileri sürülüyor.

Bu görevlendirme sonrası en büyük tepki Burhan Çuhadaroğlu’ndan geldi. Çuhadaroğlu, “KTÜ sürücüsü şoförlük bilmeyen seyir halindeki bir otomobile benziyor” dedi. FETÖ operasyonlarında bugüne kadar 27 akademisyen gözaltına alınmıştı.

Ayrıca FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan akademisyenlerden 18 kişinin gözaltısı sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber