KTÜ Şehir Hastanesi’ni oraya istiyor mu?

Trabzonspor Stadyumu yanına Şehir Hastanesi yapmak isteyen iktidara şehirden olumsuz görüş geliyor.  Trabzon Kent Konseyi, Trabzon Tabipler Odası’ndan sonra KTÜ Rektörü de ‘olmaz’ dedi.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Akyazı’da inşaatı

KTÜ Şehir Hastanesi’ni oraya istiyor mu?
Trabzonspor Stadyumu yanına Şehir Hastanesi yapmak isteyen iktidara şehirden olumsuz görüş geliyor.  Trabzon Kent Konseyi, Trabzon Tabipler Odası’ndan sonra KTÜ Rektörü de ‘olmaz’ dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Akyazı’da inşaatı süren Trabzonspor Stadyumu’nun yanına Şehir Hastanesi Projesi’ni istemeyenleri ‘istemezükçü’ ilan etmesi gündemi sarstı.
 
VAZGEÇİN DEMİŞTİ
 
Ulaşım ve alt yapı konusunda endişelerinin olduğunu belirten Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’dan sonra Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner de Trabzon’da hastane konumları ve hasta rakamları araştırmasıyla olumsuz görüş bildirdi.
Bu olumsuz görüşler sonrası Tabipler Odası Başkanı Dr Güner’i Bakan Soylu ‘İstemezükçü’ ilan etti. Arsin’deki açılışta Bakan Soylu, “İstemezükçülükten vazgeçin. O hastane oraya yapılacak” dedi.
 
Gözler Trabzon’un en büyük bilim yuvası olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne çevrildi. İşte bu noktada Rektör Süleyman Baykal’ın geçen yıl basın toplantısında şehir hastanesiyle ilgili net bir şekilde, ‘hayır’ dediği öğrenildi. Rektör Baykal o dönem şunları söylemişti;
“Ben bir hekimim. Şehir hastanesi Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e gider mi gider ama Trabzon'a gitmez. Bu benim fikrim. Çünkü Trabzon hastane açısından zengindir. Trabzon'a ne gider? Bölük pörçük hastaneleri merkez de toplamak gider. Devletinde yükü azalır. Merkezi hastaneye ihtiyaç var ama özel sektör üzerinden yürütülecek şehir hastanesine ihtiyaç yok.” Rektör Baykal’ın şimdi ne diyeceği merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber