KTÜ Rektörü Çuvalcı basın toplantısı düzenledi: "Trabzonspor ile beraber en büyük markayız"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı basın toplantısı düzenledi.

KTÜ Rektörü Çuvalcı basın toplantısı düzenledi: "Trabzonspor ile beraber en büyük markayız"

Haber61 - Haber Servisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yeni Rektörü Hamdullah Çuvalcı göreve gelişinin üzerinden bir ay geçmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Çuvalcı düzenlediği toplantıda üniversitenin mevcut durumu, yapılanlar ve yapılmak istenenler ile alakalı bilgiler verdi.

KTÜ'DEN SON BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KTÜ Rektörü Çuvalcı basın toplantısı düzenledi: Trabzonspor ile beraber en büyük markayız

İşte Çuvalcı’nın basın toplantısından satır başları:

KTÜ ile alakalı bazı bilgiler vereceğim. Neredeyiz, nereye gideceğiz bunları anlatacağız.

Üniversitemizde 34 bin öğrencilerimiz var.

Dünyanın her yanından öğrencimiz var. Bin 227 yabancı öğrencimiz var. Uluslararası boyutu önemli Bunu artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KTÜ 65 yıllık bir kurum. Trabzonspor ile beraber bölgenin en büyük markası KTÜ.

KTÜ’deki öğrenci sayımız 34 bin 409 öğrenci var. Mezunlarımız 11 bin civarındayken 6 bine düştü. Bu Trabzon Üniversitesinden sonra düştü.

Doluluk oranlarımız ortalama yüzde 97. Mühendis fakültemizde bazı alanlarımız dolmuyor.

Bir öğretim üyesi başına düşen 35.7 gibi bir öğrenci oranı var. İyi bir üniversitede bu oran 10-15 gibi olması lazım. Ama bu kadro işi, devletin verdiği kadro da sınırsız değil.

436 profesör ile beraber 2 bin 153 akademik kadromuz var.

ARGE projelerimizde ne aşamadayız? Teknik Üniversitenin bunu artırması lazım.

TÜBİTAK projesinden 18 tane aldık. Bunların maddi değeri 6. 36 milyon TL

Üniversitenin kendisinin fonladığı proje 84 tane 2.75 milyon TL. AB Projemiz 2018 de sıfırmış, şuanda 6 ‘ya çıkmış. Maddi değeri 6.9 milyon Euro fon geliyor. Biz TUBİTAK projelerini çok önemsiyoruz.

Maden Mühendisliği bölümümüz Türkiye’de 1. Sırada dünyada 20. Sırada.

Öğrencilere sorulan Üniversite memnuniyetinde 9. Sıradayız.

Koronavirüs ile ilgili hastanemizin yaptığı tanılar var. Mayıs ayında 508 tanı konulurken, bu aralar çok arttı 11.09 itibariyle 947 ye çıktı bu rakam. Pandemi hastanesi değiliz. Başvuran veya personelimizdeki şikayetler sonucu çıkıyor bu rakamlar. Şuanda Koronavirüsten yoğun bakımda yatan hasta sayımız da 8.

Çocuk hastanemiz. Bu yıl fazla ödenek yoktu. Toplam Yüzde 55 oranında tamamlandı. En kısa zamanda ödenek alarak bölgeye hitap edecek bir çocuk hastanesi olacak.

TEKNOFEST Makine Mühendisliği’nden 2 grup var. Takım halinde Gaziantep’e gidiyorlar.

1 Ayda neler yaptık?

Of Hayrat'ta bir sel ve heyelan oldu. Heyelan uygulamalı araştırma merkezimiz var. Arkadaşlarımız bölgeye gittiler raporlama yaptık ve bakanlıklara gönderdik. Giresun Dereli’de yine sel ve heyelan oldu. İnşaat Mühendisliğinden arkadaşlarımız binaları inceleyip rapor hazırladılar ve İçişleri Bakanlığına gönderdik.

Ne yapmak istiyoruz?

Biz teknik üniversiteyiz. YÖK ün yaptığı çalışmada çalışmalarınızı değerlendiriyor ve araştırma üniversitesisiniz diyor. Bizim amacımız araştırma üniversitesi olmak. Faydası nedir? Daha fazla personel ve para. Araştırma Üniversitesi olmak için çalışacağız

Girişim evi diye bir projemiz var. Öğrencilerimizin fikirlerimizin projelerini nasıl ticarete dökecek bilmiyor. Öğrencilerimize bu alanda hizmet verecek bir yer olacak. Öğrencilerin KTÜ’yü tercih etmesinde kriter olacak.

Öğrencilerilerimizin projesini çizdiği icatlarını ön protipleme merkezinde hayata geçirmelerini sağlayacağız.

Soru Cevap bölümü

Hoca başına makale sayısı var. Biz bunu 2 katına çıkarırsak başarıdır bizim için. TÜBİTAK fonlarında 90 milyon TL’yi, 200 yaparsak başarı benim için. Minimum çarpı iki. Bu makale, proje sayısında olur. 2 haftadır Akşam 5’ten sonra 30 farklı birimden brifing aldık. Daha sonra bölümlere gidip, ne yapabiliriz, bizden ne istiyorsunuz.

Farabi hastanesinin borçları

Hastanemiz, 3. basamak.Diğer Araştırma, Eğitim Hastanelerinden bile hasta geliyor. Bunlar yoğun bakım, orada müdahale edilemeyen hastalar. Aslında bizim TIP Fakültemizin çok daha üzerinde olan hastaneler var. Bu sadece bizim Tıp Fakültemizin problemi değil. Erzurum’un, Hacettepe’nin borcu var. Biz gedeceğiz. Ankara’ya ortak çözüm bulunması lazım. Bu konu önemli bir konu. Ankara’nın da gündeminde. Ama biz taşıyacağız. Medical Firmaları mağdur etmek istemeyiz. Elimizden geleni yapacağız. Ülkenin projemi ve bütün hastanelerin. Çok iyi hocalarımız özel sektörü gidiyor. Üniversite hastanelerinin döner sermayesinden hocalara verilen maddi şeyler iyi değil. Bunun önünü geçmek için, hem asistan yetiştiriyoruz, hem öğretim elamanı yetiştiriyoruz. Buna hem mali yönden, hem de hocalarımızı göndermemek için tedbirler almak lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler