KTÜ öğrencilerinden bordo mavi kampanya

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi öğrencileri Şanlıurfalı çocuklar için bordo mavi renklerde kitap, kırtasiye ve giyecek yardımı topluyor.

KTÜ öğrencilerinden bordo mavi kampanya
Haber61 / Özel Haber

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıfta okuyan bir grup öğrenci Şanlıurfa’da bulunan 2 ilköğretim okuluna kütüphane kurarak kırtasiye yardımı yapacak. 

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Metin Bilgin, Rümeysa Yılmaz, Nurseda Kurutçu, Özlem Uysal, Aykut Sercan Çelik, Ömer Faruk Uzun ve Ömer Kardeş’ten oluşan Genç Kalemler Grubu, ‘Toplum ve Hizmet’ dersi projesi kapsamında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Haliliye ilçelerindeki 2 ilköğretim okulu için kitap ve kırtasiye yardımı topluyor.

Haber61’e açıklamada bulunan öğrenciler, küçük çaplı başlattıkları projelerinin büyümesini ve daha çok çocuğa yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

"Elimizden geldiği kadar yardım toplayarak bizzat okullara ulaştırmayı, onlara birer kütüphane kazandırmayı istiyoruz” diyen genç öğretmen adayları, hazırladıkları afişleri hem sosyal medyada paylaşarak hem de Trabzon’da dağıtarak minik öğrenciler için destek toplamaya çalışıyor.



HEM YARDIM ETMEK HEM BORDO MAVİYİ SEVDİRMEK İSTİYORUZ

Kasım ayı sonunda projelerini tamamlayacaklarını söyleyen genç öğretmen adayları, “Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Büyük Yenice İlköğretim Okulu'nun kütüphane, Haliliye ilçesindeki İkiağız Çamlıdere İlköğretim Okulu'nun ise kırtasiye yardımına ihtiyacı var. Önceliğimiz bu ihtiyaçları karşılamak ama kapsamını büyütmek, çocukların daha çok ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Kasım ayının sonunda projemizi tamamlamamız gerekiyor. Önümüzdeki süre çok kısa. Çocuklara özellikle Trabzon ve Trabzonspor sevgisi aşılamak, Trabzonluların yardımsever insanlar olduğunu öğretmek istiyoruz." diyerek Trabzonluların desteğini istedi.

Şanlıurfa’da öğretmenlik yapan Trabzonlu bir arkadaşlarının da projeye dâhil olduğunu söyleyen gençler, “Önceliğimiz kitap ve kırtasiye yardımı yapmak ancak bölgede yaşayan ailelerin durumu iç acıcı değil. Başarabilirsek çocuklara bordo mavi renklerden atkı, bere, kıyafet, ayakkabı gibi yardımlarda da bulunmak istiyoruz. Ekipteki kız arkadaşlarımız bordo mavi atkı ve bere örüyor ancak sayımız çok az ve yetişmeyecek. Duyarlı hanımların bu konuda yardımına ihtiyacımız var. Seçme imkânımız olursa çocuklara bordo mavi defterler ve kitaplar hediye edeceğiz. Trabzonlu abla ve abilerinden birer anı olarak onları bordo maviyle donatmak istiyoruz. Onlara hem destek olmak hem de bu vesileyle miniklere bordo mavi sevgisi aşılamak bizi mutlu edecek. Trabzon belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve yardımsever insanlarından destek bekliyoruz. Trabzon ve bordo mavi sevgisini bu küçüklere öğretmek için herkesin yardımlarını bekliyoruz” dedi. 

Şanlıurfa'da kurmayı düşündükleri kütüphaneye ünlü türk yazarı Ömer Seyfettin’den esinlenerek ‘Genç Kalemler’ ismini vermek istediklerini belirten öğrenciler, “Bunun yanında topladığımız kırtasiye malzemeleri ve kitapları bizzat giderek teslim etmeyi kütüphaneyi kendimiz kurmayı çok arzu ediyoruz. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek bizim için çok önemli. Trabzon halkının da desteğiyle Şanlıurfa'da genç kalemlerin yetişmesi için bir şeyler yapmak istiyoruz.” dedi.


 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler