KTÜ Mühendislik Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi için mezuniyet töreni düzenlendi.

KTÜ Mühendislik Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mühendislik Fakültesi 55. Dönem Mezuniyet Töreni, KTÜ ÇİM sahada gerçekleştirildi.

Programa; Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet BALTA, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Trabzon İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet ŞAFAK, Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut ÇELEBİ, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Fulya BANKOĞLU, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nden Mustafa TİRYAKİ, Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nden Emre AKYÜZ ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK yaptığı konuşmada "Bu köklü kurumda hepiniz ciddi ve bir o kadar da meşakkatli bir mühendislik eğiminden geçtiniz. Aynı zamanda üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını bu süreçte kazandığınız değerlerin de bu eğitimin önemli bir parçası olduğunu deneyimlediniz ve öğrendiniz. Bugün her biriniz artık sadece kendinize ve ailenize değil; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı önemli sorumluluklara sahip genç mühendislersiniz. Bugün sahip olacağınız mühendislik diploması, sizlere mesleki anlamda kapıları açacak bir anahtar niteliğinde olacaktır. Değerli gençler, her ne olursa olsun, doğru ve adil bir insan olmanızı, çalışmadan hiçbir şeye sahip olmayı beklememenizi, milli birliğimizin değerini bilmenizi, ülkemizi ve insanlığı geliştirmek için çaba göstermenizi bekliyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında, Mühendislik Fakültesi mezunlarının, ülkemiz ve dünyanın her bir köşesinde Üniversiteyi en iyi şekilde temsil edeceğine, Üniversitenin onlara kazandırdığı bilgileri toplumun kalkınması ve refahına öncülük yapmak için kullanacaklarına olan inancının tam olduğunu ve mezun olduktan sonra da KTÜ’nün güzide birer evladı ve paydaşı olarak kalacaklarını ifade etti.

2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılı 55. Dönem Fakülte Dereceleri;
Birinci: Fatma ADANUR [Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü]
İkinci: Osmancan UĞUZ [İnşaat Müh. Bölümü]
Üçüncü: Murat LAHOR [İnşaat Müh. Bölümü]

Dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri davetliler tarafından takdim edildi. Tören; mezuniyet belgelerinin verilmesi, mezuniyet andının okunması, kep atma ve toplu resim çektirilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber