KTÜ'lü ekipten Konya tarihine büyük destek!

İçinde pekmez evi de var...Trabzon’a da bir dut pekmezi evi yapsalar keşke...

KTÜ'lü ekipten Konya tarihine büyük destek!
Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Konya Sille’de Geleneksel Dokunu’nun bir yöntem dahilinde turistik amaçla fiziksel yenilemesi projesi sergisi Trabzon Mimarlar Odası’nda açıldı. Öyle ilgi detaylar var ki; Trabzon’da böyle bir projenin de gerçekleşmesi isteyeceksiniz.

2 gün süren sergide Konya Sille Hacı Aliağa Sokağında yer alan 10 konut tarihi dokusuna uygun halde iç mekanlarıyla birlikte yeniden işlevlendirilmesi proje geliştirildi. Tüm çalışmalar Konya Selçuklu Belediyesi ile paylaşılacak. Projenin yürütücüsü Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Yardımcı Doç Dr Şebnem Ertaş, projenin TÜBİTAK finansörlüğünde çalışılarak yürütüldüğünü belirterek, “3 araştırmacımız Prof Dr İlkay Özdemir, Yrd Doç Dr Funda Kurak Açıcı,  Dr Elif Sönmez; Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden destek vermiştir. Ayrıca 2 bursiyer araştırma görevlisi Firdevs Kulak Torun ile Alper Torun yine KTÜ’den çalışmamıza destek olmuşlardır. Selçuk Üniversitesi’nden ise Araştırmacı Yrd Doç Dr Ebru Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nden bursiyer araştırma görevlisi Aslı Taş, Danışman olarak da Erdal Zeki Tomar, Mimar Emine Türkoğlu Tek projede yer aldı.  Sunumlar sırasında araştırma görevlisi Zeynep Sadıklar da yardımcı oldu” dedi.

İÇİNDE PEKMEZ EVİ DE VAR

Projenin detayları hakkındada bilgi veren Şebnem Ertaş, “Hacıaliağa Sokak için hazırladığımız projemizde 6 restoran, bir müze, 2 butik otel, çeşitli atölye ve satış mekanları bulunmaktadır” dedi.

SİLLE EVLERİ MUHAFAZA EDİLDİ

O yöreye özgü üzüm pekmezi bulunduğunu ve lezzetinin yaşatılması için bir de pekmez yapım ve satış evinin de buna dahil edildiğini ifade eden Şebnem Ertaş, “Yöre has olan Sille Evlerinin mimari özelliklerini anlatan Sille Evleri adında bir müze de tasarlandı” diyerek konuştu. 

2012 yılında başlayan 2015 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenerek kabul gören proje, Konya’nın turizm açısından gelişmesine katkıda bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber