KTÜ koronavirüs testlerine başlamıştı! Yeni tedbirler alındı

KTÜ koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler aldı.

KTÜ koronavirüs testlerine başlamıştı! Yeni tedbirler alındı

Haber61 – Haber Servisi – Çin’de başlayarak dünyaya yayılan Koronavirüs ile ilgili olarak Türkiye’de mücadele sürerken Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yeni tedbirler alarak her türlü duruma karşı hazırlık yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs salgınının pandemi olarak ilan edilmesinin hemen sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu oluşturuldu. YÖK tarafından Sağlık bakanlığı Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar paralelinde bazı kararlar alındı.

KTÜ’DE KORONAVİRÜS KURULU

YÖK tarafından alınan kararlar kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Başta Rektör Süleyman Baykal olmak üzere Rektör yardımcısı Asım Örem başkanlığında Koronavirüs Kurulu oluşturuldu. 

TIP Fakültesi Farabi hastanesi tarafından ise Pandemi Bilimsel Danışma ve Yürütme Kurulu oluşturuldu. Bu kurul tarafından dünyada neler olup bittiği yakından takip edilirken hastane ile ilgili de tedbir amaçlı önemli düzenlemeler yapıldı.

YENİ DÜZENLEMELER

Acil Servisten başlayarak hastaneye başvuran Koronavirüs şüphesi taşıyan hastaların nasıl yönlendirileceği başta olmak üzere oluşturulan Pandemi Eylem Gurubu tarafından da Hastane Pandemi Eylem Planı durumun gidişatına göre her an revize edildi. Eylem planı kapsamında hastane girişleri kontrol altına alınarak Yoğun Bakımlar konusunda da A,B ve C planları gözden geçirildi. Yoğunluk olması durumunda servislerdeki hareket planı revize edildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE TOPLANTI

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ile Pandemi Bilimsel Danışma ve Yürütme Kurulu bilimsel destek anlamında bir araya geldi. 23.03.2020 itibariyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi tarafından Kovid-19 tanı testi PCR yapılmaya başlandı. Cihaz durumu gözden geçirildi ve hazırlıklar yapıldı. Hastanede çalışan sağlık personelinin hastane yakınında konaklama yapacağı yerler belirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle koruyucu düzenlemeler yapıldı.

EVDE KALIN ÇAĞRISI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yapılan düzenlemeler ve alınan tedbirlerle her türlü duruma karşı hazır hale gelirken vatandaşlara evlerinde kalmaları konusunda çağrı yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler