KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde 77 milyon liraya mal edilen, 1350 araçlık kapalı otoparkı hizmete açıldı.

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, otoparkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin 14 Mart 2018'de ihale edilerek, ek sözleşme ile 28 Şubat 2022'de tamamlandığını söyledi.

Çuvalcı, halkın ve personelin beklentileri doğrultusunda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Bu yöndeki çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürme kararlılığındayız." dedi.

Projenin gerçekleştirilmesinde destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Çuvalcı, otoparkın toplamda 77 milyon liraya mal olduğunu dile getirdi.

Çuvalcı, otopark hakkında katılımcılara bilgiler vererek, şunları kaydetti:

"1350 araçlık KTÜ Kapalı Otoparkı, tıp fakültesi çevresinde sorun haline gelen araç trafiği ve park sorununa çözüm olarak tasarlanmış ve peyzaj alanında bulunan kafeterya ve oturma alanları ile yaşanabilir kamusal alanlar oluşturulmuştur. Yapı ayrıca -1 kotunda inşaatı devam eden Çocuk Hastanesi ve mevcut tıp fakültesi ile bağlantılıdır. 4 kat olarak tasarlanan yapı, her katta kendine ait görsel algıyı arttırıcı renklere sahiptir."

Erişilebilirlik ve engelliler için de gerekli otopark alanları, hissedilebilir zeminler ve yönlendirme işaretlerinin bulunduğunu aktaran Çuvalcı, "Otoparkın içi araç yönlendirme, araç dolu-boş sistemi, 7/24 kamera sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca elektrikli yerli aracımız olan TOGG için şarj istasyonuna uygun biçimde dizayn edilmiş olup 66 adet engelli araç yerine sahiptir. A-B-C-D-E-F-G-H-I ve J bloğu olmak üzere toplam 10 bloktan oluşan ve 41 bin 875,91 metrekare kapalı/açık inşaat alanına sahip olan katlı otopark, 4 bodrum kat olarak tasarlanmış olup üzerinde kavşak, yaya ve araç yolları, kafeterya, süs havuzu, açık otopark alanı bulunmaktadır." diye konuştu.

Otoparkın açılışı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar daha sonra otoparkı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yeni otopark açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler