KTÜ Farabi'de otopark ihalesi yapılacak

KTÜ'de otopark ihalesi perşembe günü gerçekleştirilecek

KTÜ Farabi'de otopark ihalesi yapılacak
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nin yanında bulunan otoparkın ihalesinin yarın (perşembe) gerçekleştirileceğini açıkladı.

2019 yılının sonuna doğru bitmesi planlanan 60 Milyon TL bedelli ihaleyle birlikte KTÜ'nün önemli bir sorununun aşılacağını söyleyen Baykal "Bittiği zaman vatandaşın otopark derdi karlmayacak." dedi.

Farabi Hastanesinin yanındaki görüntünün insanın içini sızlattığını ifade eden Baykal, "Biz gördük ki yatay büyümeyle bu otopark ihtiyacını gidermemiz mümkün değil ve Türkiye'de ilk defa hastane çevresine katlı otopark verildi.Yaklaşık bin 400 araçlık otopark . İhalesi bu ayın 22'sinde yapılacak ve Allah nasip ederse mart, nisan aylarında kazma vurulmuş olacak." diye konuştu.

KTÜ'nün otopark yatırımıyla para kazanma derdi olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Baykal sözlerini şöyle sürdürdü " Hayır, böyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz vatandaş geldiğinde otopark ihtiyacını görsün. Görüntü kirliliği olmasın. Otoparkın çıkmasında en önemli desteği İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bey vermiştir. Bir Çocuk Hastanesi kadar hizmet anlamında önemli görünmese de onun kkadar önemli bir yatırımdır. Otopark ve Çocuk Hastanesi bittiğinde oranın dış çehresi değişecek. Bu süreçte vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Vatandaşlarımızı da çalışanlarımızın da bu süreç zarfında toplu taşımadan yararlanmalarını arzu ediyoruz. Bu süreçte zorluk olack ama bittiğinde herkes " Çok güzel oldu. Allah razı olsun" diyecek."

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber