KTÜ'den TÜBİTAK Proje Desteğinde Türkiye sıralaması

KTÜ, TÜBİTAK Proje Desteğinde Türkiye 12.si oldu.

KTÜ'den TÜBİTAK Proje Desteğinde Türkiye sıralaması

TÜBİTAK-ARDEB 2022 Yılı 1. Dönemi kapsamında, 1001 Proje başvuru süreci sonucunda bilimsel değerlendirmesi yapılan 1851 proje arasından KTÜ’lü araştırmacıların önerdiği 7 proje destek almaya hak kazandı. KTÜ, TÜBİTAK’a sunduğu ve kabul alan 7 projesi ile 84 üniversiteyi geride bırakarak 2022 Yılı 1. Dönemi "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, en çok proje desteği alan 12. Devlet Üniversitesi oldu. 

TÜBİTAK’ın, bilimsel çalışmalara; yeni bilgiler üretilmesi, teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak destek veren  "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, 2022 yılı 1. Dönemi kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na, KTÜ araştırmacıları tarafından toplam 51 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirme neticesinde, araştırmacılarımız tarafından önerilen projelerden 7’si, bilimsel olarak destek almaya hak kazandı.  

Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve KTÜ Öğretim Üyeleri tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen projeler: 

KTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü; 
“Saf Anadolu Karaçamı ve Sarıçam Meşcerelerinde Çıkan Yangınlar ile Kontrollü ve Amaçlı Yakma Uygulamalarının; Tohum Çimlenme, Fidan Büyüme ve Gelişimi ile Toprak Özellikleri ve Mikroeklembacaklıları Üzerine Olan Etkilerinin Belirlenmesi” KTÜ Orman Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul BİLGİLİ (Yürütücü)  

“Meşcere Gelişim Çağı, Bonitet ve Fizyografik Faktörlere Göre Doğu Ladini (Picea Orientalis (L. Link) Meşcerelerinde Karbon ve Organik Azot Birikiminin Belirlenmesi” Orman Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer KARA (Yürütücü)  

KTÜ Mühendislik Fakültesi; 
Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim ALP’in yürütücülüğünü üstlendiği “Amalgamlama Atıklarından Amino Asit Liçi İle Altın Ve Cıva Kazanımı” 
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temel VAROL’un yürütücülüğünü üstlendiği “Seçici Lazer Ergitme Yöntemiyle Proton Değişim Membranlı Su Elektrolizi Hücreleri Için Geri Dönüşüm Temelli, Düşük Maliyetli Ve Yüksek Performanslı Sıvı/Gaz Difüzyon Plakaların Geliştirilmesi” 

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Vefa AKPINAR’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Beton Yol Kaplamalarda Isıl Çatlakların Önlenmesi İçin Genleştirilmiş Perlitli Hafif Beton Kullanılmasının Araştırılması”
KTÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Samiye Çilem BİLGİNER’in çocuk istismarları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütücülüğünü üstlendiği “Çocuklarla Çalışan Sağlık Profesyonellerinin Çocuk Istismarı Farkındalığını Arttırma ve Bildirimini Yönetme Temelli Bir Mobil Uygulama (Appciko) ve Karma (Hibrit) Eğitim Programı Geliştirilmesi: Çocuk İstismarını Kavrama ve Ortaya Çıkarma Eğitim Programı (Çiko Ep)”

KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü; 
Öğr. Gör. Dr. İhsan ERDİNÇLİ’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve tarihin izlerini takip eden bir bakış açısı ile oluşturulan “Osmanlı İstanbul’unda Alafrangalaşmaya Yönelik Toplumsal Refleksler (1860-1914)” başlıklı proje desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 1. Dönemi’nde desteklenen projelerinin yanı sıra Prof. Dr. Kemal HACIEFENDİOĞLU, Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ ve Dr. Öğr. Üyesi Mürsel ŞAHİN’in sunduğu 3 proje önerisine ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapma hakkı verildi. 

Tüm proje türlerinde gerekli olacak makine-teçhizat, laboratuvar cihazları vb. tüketim malzemeleri için önerilen toplam bütçe ödeneği 4.467.390,56 olarak belirtildi.

Bunlara da göz atın:
Hasan Kurt’tan Trabzonspor’un kuruluş hikayesi! “Kuruluş tarihi 1921’dir”
Hasan Kurt’tan Trabzonspor’un kuruluş hikayesi! “Kuruluş tarihi 1921’dir”

Trabzon'da kaçak alkol ve sigara operasyonu! 2 kişiye gözaltı
Trabzon'da kaçak alkol ve sigara operasyonu! 2 kişiye gözaltı

Trabzon'da araçlarıyla drift atan sürücülere ceza yağdı
Trabzon'da araçlarıyla drift atan sürücülere ceza yağdı

Trabzon’da sapıklara para cezası
Trabzon’da sapıklara para cezası

Trabzon'da 5 yılın ardından bir ilk!
Trabzon'da 5 yılın ardından bir ilk!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler