KTÜ'den Hindistan açılımı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Türk - Hint Araştırmaları çalıştayı düzenlenecek.

KTÜ'den Hindistan açılımı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) ev sahipliğini yapacağı Türk-Hint Araştırmaları Çalıştayı, 1 Aralık Cuma günü KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.



KTÜ Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Müslüme Melis Çeliktaş, Arş. Gör. Murat Yılmaz ve Arş. Gör. Nurettin Çakıcı’nın düzenleme kurulunu oluşturdukları çalıştay Türk Tarih Kurumunun desteği ile birlikte yapılacak. Türk-Hint araştırmaları alanında uzman akademisyenlerin davetli olarak bildirilerini sunacağı çalıştay, bu haliyle Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. Türk ve Hintli toplam 15 bilim adamının katılacağı ve 5 oturumun gerçekleşeceği etkinlik için son hazırlıklar tamamlanırken çalıştay düzenleme kurulu başkanı olan KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüme Melis Çeliktaş “Türkler ve Hintliler tarihin ilk dönemlerinden beri başta dil, din ve kültür olmak üzere birçok alanda sürekli etkileşim halinde bulunmuş iki topluluktur. Binlerce yıllık bu etkileşim hakkında alanın uzmanları tarafından sunulacak bildiriler bu yönüyle önemli bir görevi de ifa etmektedir.” ddiye konuştu. 

HİNT TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Çalıştayın düzenlenmesinde katkısı olan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’a da teşekkür eden Çeliktaş şunları söyledi: “Uluslararası bir kapsamı olan bu çalıştayın burada yapılmasının da Trabzon’a Hint turizmi ve ticareti açısından olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalıştay herkese açık olacağından bütün Trabzon halkını bu tarih ve kültür şölenine davet ediyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber