KTÜ'den 26 araştırmacı dünya listesinde

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 26 araştırmacı, dünyanın en başarılı bilim insanları listesine girmeyi başardı.

KTÜ'den 26 araştırmacı dünya listesinde

Dünyada ilk yüzde 2’ye giren en başarılı bilim insanlarını gösteren istatistiklerin 2020 yılı sonuçları, 19 Ekim 2021 tarihinde ilan edildi. 

Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından güncellenen liste, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 100.bin’i aşkın araştırmacıyı içeriyor. Listede yer alan bilim insanları h-indeksi, yayın sayısı ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda, tüm kariyer boyu ve 2020 yılı performanslarına göre sıralanıyor.

Listede, Türkiye’den tüm kariyer performansı sonuçlarına göre 828 ve 2020 yılı performansı sonuçlarına göre 1149 bilim insanı yer aldı. 2020 yılı sonuçlarına göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 26 bilim insanının yer aldığı listeye, sırasıyla Mühendislik Fakültesi’nden 19, Fen Fakültesi’nden 5, Orman Fakültesi’nden 1 ve Tıp Fakültesi’nden 1 Öğretim Üyesi girdi. Mühendislik Fakültesi içinde bölüm bazında; Maden Mühendisliği 8, İnşaat Mühendisliği 3, Makina Mühendisliği 3, Metalürji-Malzeme Mühendisliği 3, Jeoloji Mühendisliği 1 ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1 Öğretim Üyesi ile listede yer aldı. Fen Fakültesi içinde bölüm bazında; Kimya 4 ve Matematik 1 Öğretim Üyesi ile listeye girdi. Maden Mühendisliği Bölümü 8 akademisyen ile listede en fazla Öğretim Üyesi ile yer alan bölüm oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler