KTÜ'de yeni rektör Hamdullah Çuvalcı görevi devraldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde devir teslim töreni yapıldı. Yeni rektör Çuvalcı, Baykal'dan görevi aldı

KTÜ'de yeni rektör Hamdullah Çuvalcı görevi devraldı

Haber61 - Haber Servisi -

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde rektör Süleyman Baykal'ın yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı getirildi. Bugün KTÜ Rektörlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Devir teslim töreni Haber61 TV'den canlı olarak ekranlara geldi.

ÇUVALCI BU MAKAMA RENK KATACAK

KTÜ'de yeni rektör Hamdullah Çuvalcı görevi devraldı

Süleyman Baykal görevi devrederken yaptığı açıklamada  "8 sene önce İbrahim Özen'den görevi devralmıştım. Görevler devam eder, görevlendirilenler değişir. Şimdi sıra devretmeye geldi. Çok değerli arkadaşlarımız başvurular yaptılar ve onların içerisinden çok değerli bir hocamız Cumhurbaşkanımız tarafından bu göreve layık görüldü. Biz de mutlu olduk. Bu makama renk katacak bir arkadaşımız görevi aldı. KTÜ bugün olduğu yerden çok daha güzel yerlere gelecek. 8 yıl boyunca çok güzel insanlarla çalıştık. Güzel işler yaptık. Bunlr görünür görünmez önemli değil önemli olan işin yürümesidir. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu görevi bize veren büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan bakan, siyasi ve bürokratlarımız destek oldular teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Baykal daha sonra yeni rektör Çuvalcı'ya cübbesini kendisi giydirdi. Çuvalcı da eski rektöre çiçek takdim etti.

KTÜ'de yeni rektör Hamdullah Çuvalcı görevi devraldı

KTÜ'YÜ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Hamdullah Çuvalcı yaptığı açıklamada da " Resmi gazetedeki karar ile birlikte bu göreve atandım. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, bu göreve layık olmaya çalışacağız. Ar-ge çalışmaları projeler var bunları yapacağız, hocamızdan kalan projeleri de devam ettireceğiz. Hocamız 8 yıl görev yaptı, bu bir bayrak yarışı. Yukarı taşımak bizim önemli görevimiz. Önemli bir marka değeri var. Amacımız KTÜ'yü daha ileriye götürmek. Uluslararası camiada başarılı olmak için elinden geleni yapacağız. Toplam 40 bin kişilik bir aileyiz. Pandemi dönemi geldi, bir çok süreç geçti hocamız gayet başarılı bir şekilde buraya kadar getirdi. Önemli bir görev, Allah yardımcımız olsun. " dedi.

KTÜ'de yeni rektör Hamdullah Çuvalcı görevi devraldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber