KTÜ'de ring arbedesi

KTÜ Rektörlüğü önünde protestocu öğrencilerle polisler arasında ‘ring otobüs’ arbedesi yaşandı.

KTÜ'de ring arbedesi

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ)Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup, Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yemekhaneye ulaşımının zorlaşmasından yakınarak, 'Ring otobüs' talebinde bulundu.  Taleplerine olumlu yanıt alamayan ve sloganlar atarak eylem yapan öğrenciler Rektörlük binasına girmeye çalışınca, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında kısa süreli arbede yaşandı.



Öğle saatlerinde KTÜ Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi'ne ait kantinin önünde bir araya gelen Öğrenci Kollektifi üyesi öğrenciler, 'Ring otobüs' talebiyle rektörlük önüne kadar yürüdü. 'Beslenme hakkımız engellenemez' ve 'Bu ringe kaybetmek için çıkmadık' gibi pankartlar taşıyan, "Ringim yok, dersim çok, yemekhaneye gidecek vaktim yok" ve "Beslenmek hakkımız, söke söke alırız" sloganları atarak Rektörlük binası önüne kadar geldi. Grup adına açıklamada bulunan öğrencilerden Faruk Akkavak, daha önce A kapısının yakınlarında bulunan yemekhanenin dönemin başında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yakınına taşındığını ve Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin  yemekhaneye ulaşımının zorlaştırıldığına dikkat çekti, ulaşımın sağlanması için rektörlükten 'ring otobüs' talebinde bulundu. 



REKTÖRLÜK BİNASINA GİRMEK İSTEDİLER

Açıklamaların ardından grup adına Faruk Akkavak ile Yasemin Irkıçatal adlı öğrenciler KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz ile görüştü. Ancak görüşme sonrasında taleplerinin karşılık bulmaması üzerine eylemleri sürdüren ve rektörlük binasına girmek isteyen gruba özel güvenlik ve polis ekipleri müdahale etti. Kısa süreli arbedenin ardından rektörlük önünden ayrılan grup, kampüs içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Rektörlük önünde son bulan yürüyüşün ardından talepleri yanıt bulana kadar mücadele edeceklerini söyleyen KTÜ Öğrenci Kollektifi üyesi öğrenciler pankartları rektörlük önüne bıraktıktan sonra dağıldı.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber