KTÜ'de önemli proje: Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

Karadeniz Teknik Üniversitesi önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor.

KTÜ'de önemli proje: Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Trabzon’da gerçekleştirilecek olan “Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz" başlıklı projenin açılışı yapıldı.

Doğa Eğitim ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen projenin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İç Mimarlık bölümünde gerçekleştirilen açılış törenine Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Beyazlı, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Aydıntan, Mimarlık Fakültesi Öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

K.T.Ü. İç Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından proje yürütücüsü Dr. Özge İslamoğlu desteklerinden dolayı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında projenin amacı, programı, içeriği ve bu kapsamda yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek proje ekibini tanıttı. 

KTÜ'de önemli proje: Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

İslamoğlu, projenin uzman kadrosunun; Doç. Dr. Tülay Zorlu,  Doç. Dr. Funda Kurak Açıcı,  Dr. Öğretim Üyesi Fulya Üstün Demirkaya ve Dr. Aylin Aras; projede eğitmen kadrosunun; Mimarlık Sanat Tarihçisi Erdal Zeki Tomar, Öğr. Gör. Ümit Arslan, Arş. Gör. Semiha İsmailoğlu ve Arş. Gör.  İmran Kavaz; proje rehber kadrosunun ise Öğr. Gör. Saffet Lüleci, İç Mimarlar Odası başkanı İç Mimar Muhittin İnce, Meşeli Ortaokulu Müd. Yardımcısı Yunus Ölmez,  İç Mimar Zeynep Nilsun Konakoğlu, Mimar Işın İrem Taşçı ve Umay Bektaş’ tan oluştuğunu belirtti.

KTÜ'de önemli proje: Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

Proje yürütücüsü Dr. Özge İslamoğlu “Trabzon’ da Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” başlıklı projelerinin amacının, proje kapsamında gerçekleştirilecek farklı etkinlik ve gezilerle Trabzon kent merkezinde yaşayan 5, 6, 7, 8. sınıf düzeyindeki öğrencileri hem yaşadıkları kentteki kültürel mirası hakkında bilgilendirmek hem de bu kültürel mirası koruma bilinci kazandırmak olduğunu vurguladı. 

Dr. Özge İslamoğlu “Trabzon’ Da Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” başlıklı projelerinin, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla yaptıkları resmi duyurular/çağrılar, projenin web sitesi ile sosyal medya yoluyla duyurulduğunu ve katılımcıların bu yolla seçildiğini belirtti.

KTÜ'de önemli proje: Trabzon'da kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

Dr. Özge İslamoğlu ayrıca “Bu projeyle tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon kentinde kültürel mirasa ilişkin farkındalık oluşturularak, erken yaşlarda bu mirasın korunmasına ilişkin bilgi ve duyarlılık kazandırılacak ve böylece bu mirası kendinden sonraki nesillere ulaştırma bilincini kendinde hisseden bireyler yetiştirilecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler