KTÜ'de okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden eylem

KTÜ öğrenci kolektifi öğrencileri, geçtiğimiz haftalarda okulda yaşanan kargaşa nedeniyle aldıkları uzaklaştırma cezalarını protesto etti.

KTÜ'de okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden eylem
Tiyatro oynadığı ve laiklik savunusunda bulunduğu için 9 öğrenciye 10 yarıyıl 5 hafta uzaklaştırma cezası veren KTÜ Yönetimi'ne karşı üniversiteliler ''Tiyatro Oynamak,Laikliği Savunmak Suç Değildir. Uzaklaştırma Cezaları Geri Çekilsin!'' diyerek desteğe gelen sıra arkadaşları, çeşitli STK ve Sendika temsilcileriyle Rektörlük önünde bir araya geldi. Verilen cezalar karşısında tepki gösteren üniversite öğrencileri, KTÜ rektörü Süleyman Baykal ve okul yönetimini kınadı. 

Cezaların kaldırılmasını isteyen öğrenciler şu açıklamayı yaptı:  ''Aklı ve bilimi savunmak, tiyatro oynamak, şarkı söylemek ne zamandan beri suçtur? Ne zamandan beri üniversitelileri üniversitelerinden uzaklaştırmak için tiyatro oynamak bir sebeptir? Laikliği savunmak ne zamandan beri suçtur? Yıllardır üniversitelerinde bilimi sanatı savunan, gerciliğe karşı laiklik bayrağını yükselten üniversiteliler olarak üniversiteyi üniversite yapan değerleri, bilimi, sanatı, laikliği savunmanın suç olarak nitelendirilmesini reddediyoruz! Verilen uzaklaştırma cezaları tamamen hukuksuzdur. Laikliği savunmak, sanatı savunmak üniversiteyi savunmaktır; suç değildir! Verilen uzaklaştırma cezaları derhal geri çekilmediği takdirde KTÜ yönetimi her yerde laiklik, bilim, sanat ve üniversite düşmanı olarak anılmaya devam edilecektir. Bizler laikliğin, özgürlüğün ve eşitliğin ülkesini kurana kadar mücadele edecek; uzaklaştırma cezalarını geri çektirecek eşit, parasız,laik bir eğitimi kazanacağız!'' 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler