KTÜ'de öğrenciler Açık Hava sinemasında buluştu

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde şenlik alanında KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin düzenlediği açık hava film festivaline bini aşkın üniversiteli katıldı.

KTÜ'de öğrenciler Açık Hava sinemasında buluştu

Türkiye’de 7.’si, Trabzon’da 2.’si gerçekleşen ve bu yıl ‘Özgürlük Deyince’ temasıyla perdelerini açan  biletsiz, ücretsiz, reklamsız, sponsorsuz gençliğin tek film festivali olan Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali dün KTÜ’de açılışını yaptı.


KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin düzenlediği fesivalin galası, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde  Şenlik Alanı’nda Canım Kardeşim filmi ile gerçekleşti.  Rektörlüğün tüm engellemelerine, özel güvenliğin tacizlerine inat ‘Özgürlük Deyince’ temasıyla bir araya gelen bin aşkın üniversiteli alanı doldurdu.

Program saat 20.00’da Kolektif Sinema’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından “UNUTULMAYANLAR- Tarık Akan, Halit Akçatepe” için hazırlanmış kısa bir Yeşilçam videosu ile halkın sanatçıları bir kez daha hatırlandı. Videonun sonrasında  yapılan konuşmanın sonunda  tüm kitle telefonun ışıklarını açarak emekçi Yeşilçam sanatçılarına selam gönderdi. Ardından film gösterimine başlandı.

Film gösteriminden sonra üniversiteliler halay ve horon oynayarak üniversitede şenlikleri  yasaklayan Rektör Süleyman Baykal’a karşı alternatif festivalde saatlerce eğlendiler. Horonlar eşliğinde eğlenen üniversiteliler yasakçı rektör Süleyman Baykal’a inat eğlenmeye kendi şenliklerini düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber