KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

Trabzon'da KTÜ'de bir grup öğrenci horon oynayarak arkadaşlarını hayır demeye çağırdı.

KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde  "gençlik hayırdır haydi horona dur!" diyen üniversiteliler referanduma 4 gün kala hayır demek için horona durdu.


Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina kantininde toplanan üniversiteliler hemşin ve horon oynayarak sıra arkadaşlarını referandumda hayır demeye çağırdı.

Üniversitelilerin yoğun ilgisi ile oynanan horon ve hemşin esnasında "Tek Adama Hayır De!" "Doğa İçin, Cerattepe İçin Hayır De! " komutları verildi.

Hayır demek için toplanan üniversiteliler açıklamada bulununarak şu ifadeleri kullandılar;

“Her zaman, her koşulda, her yerde, yaşama, doğaya, insana dair güzel ve doğru ne varsa, yanında olan, arkasında duran üniversiteliler olarak: gençliğin umudunu bir kez daha haykırmak adına el ele verip horona durduk bugün. Solaklı'dan Tonya'ya, Fındıklı'dan, Arhavi'ye, Hopa'dan Artvin'e ve memleketin dört bir yanında yaşam alanlarını savunmaktan bir an bile geri durmayanların inancıyla bir araya geldik. Haksızlığa hiç bir zaman boyun eğmeyen Karadeniz topraklarında güzel olanı savunmanın i korumanın haklı gururuyla birleşti ellerimiz. Yaşamı, doğayı, deresini, çayını kimselere teslim etmeyen Karadeniz halkının her zaman yanında olan üniversiteliler olarak HAYIR demek için buluştuk bugün. "Her şeye rağmen şarkılar söyledik bu yeryüzünde, teşekkürler dünya" diyen Kazım Koyuncu'nun dizeleri için, Yeşil Yol'da "Ben Halkım" diyen Havva Ana için, sermayeye peşkeş çekilen çaylar,  fındıklar, dereler için, Solaklı'da deresi başında nöbet tutan ninelerimiz, Tonya'da "Yaşasın Kuymak Lahana, Kahrolsun Enba!" diyen teyzelerimiz için HAYIR diyoruz. Gücümüzü, umudumuzu Havva Analarda, Metin Lokumcularda, Kazım Koyunculardan alıyor aynı umut ile yarıları güzelleştirmek için HAYIR diyoruz. Kemençemizle, hornumuzla, şarkımızla, şiirimizle, mısır ekmeğinden, hamsiye, Karadeniz'in asi dalgalarından, yeşil yaylalarına Karadeniz gençliği olarak HAYIR diyoruz.”

KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

KTÜ'de horon oynayarak hayır dediler

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler