KTÜ'de hayvanlar daha mutlu

KTÜ'de ‘Patipark’ hizmete girdi.

KTÜ'de hayvanlar daha mutlu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü içerisinde bulunan Patipark Hayvan Barınma Merkezi'nde, bakıma muhtaç canlılara; ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve özen, Rektörlük ve gönüllülerin iş birliğinde özverili bir şekilde gösteriliyor.

Kampüste barınan canlıları önemseyen bireylerin, Rektörlüğe ilettiği taleplerden yola çıkılarak doğa ile bütünleşik olan Kanuni Kampüsü içerisinde özel bir alan tahsis edildi. Rehabilitasyona ihtiyacı olan hayvanların bakımı için tahsis edilen bu alan, Üniversitenin sosyal mecralarında yapılan oylama sonucunda, ‘Patipark’ adı ile hizmete girdi. 

Patipark'ta, kedi ve köpeklere, Üniversite kampüsü içinde bulunan yemekhanelerden artan yiyecekler ve gönüllüler tarafından temin edilen yiyecekler verilecektir. Hayata geçirilen bu uygulama ile hedeflenen, kampüs içinde gönüllüler tarafından yapılan düzensiz beslemenin, daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda yapılmasını sağlamaktır. Tüm besleme faaliyetleri, Patipark noktasında yapılacak olup hayvanların birbirine zarar vermeden beslenebilmeleri sağlanacaktır. Kampüs içinde barınan canlıların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için yapılan korunaklı kulübelerin yer aldığı Patipark'ın temizlik ve çevre düzenlemesi, Üniversite Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından üstlenilmiştir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı “Doğa harikası Kanuni Kampüsümüz içinde barınan canlılarımız için farkındalığı ve bilinci arttırmak amacıyla Rektörlük olarak çaba gösteriyoruz. Kampüsümüzde yaşayan köpeklerin ve kedilerin, sağlıklı ve düzenli beslenmeleri konusunda bir uygulama başlattık. Burada hayvanlar, yıllardır gönüllülerimiz tarafından beslenmekteydi. Biz, daha planlı ve sürdürülebilir bir besleme düzeni sağlayacak bir uygulamaya öncülük ettik. Temennimiz, bütün gönüllülerimizin bu konuda desteğini almaktır.” ifadelerini kullandı.

KTÜ'de hayvanlar daha mutlu

KTÜ'de hayvanlar daha mutlu

KTÜ'de hayvanlar daha mutlu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber