KTÜ'de ebelere yönelik simülasyon eğitici eğitimi verildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde, Ebelere Yönelik Obstetrik alanda (Gebelik, Doğum, Lohusalık) Temel Düzeyde Simülasyon Eğitici Eğitimi verildi

KTÜ'de ebelere yönelik simülasyon eğitici eğitimi verildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Tıbbi Simülasyon Merkezi’nde Ebelere yönelik “Obstetrik Alanda (Gebelik, Doğum Ve Lohusalık) Temel Düzeyde Simülasyon Eğitici Eğitimi” kursu, 3-4 Haziran 2022 tarihinde düzenlendi.

Kurs kapsamında öncelikle Tıbbi Simülasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özgür TATLI katılımcılara simülasyon merkezinde yer alan tüm birimleri tanıttı. Teori ve uygulamalı (16 saat) eğitim verilen kursta; simülasyon eğitiminde senaryo yazımı, senaryonun yüksek geçerlikli doğum maketiyle uygulanması, uygulama sonrası debrifing (çözümleme) yapılması, standarize hasta uygulaması gibi konular işlendi.
KTÜ'de ebelere yönelik simülasyon eğitici eğitimi verildi

Uygulamalar yüksek geçerlilikli simülasyon maketleriyle gerçekleştirilmekle birlikte kurs; Türkiye’de ebelere yönelik bu amaçla düzenlenen ilk kurs olması özelliği taşımaktadır. Kursa İnönü Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi; Ankara Gülhane ve İstanbul Hamidiye SBF, Karabük Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi SBF Ebelik Bölümü akademisyenleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

KTÜ'de ebelere yönelik simülasyon eğitici eğitimi verildi

Kursta, simülasyon merkezinde eğitmen olarak görev alan Doç. Dr. Özgür TATLI (Müdür), Doç. Dr. Songül AKTAŞ (Ebelik Bölüm Başkanı), Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Kağan ÖZKAYA ve Dr. Öğretim Üyesi Bilge TUNCEL, Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Yeter KURT görev aldı. Eğitimde, teknik ve donanım desteği Öğr. Gör. Ebru TURHAL ve Uzman Hemşire Fulya BUTMAZ tarafından sağlandı.

Kurs sonunda sınav yapılarak sınavda başarılı olan katılımcılara, KTÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (SEM) aracılığıyla Eğitim Sertifikası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler