Köseoğlu'ndan fındık üreticilerine müjde

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, fındıkta alın bazlı desteğin devam edeceğine yönelik müjdenin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Trabzon mitinginde verildiğini belirterek, “Tarım il Müdürlüğümüzü ziyaretimizde Çiftçi Kayıt Sistemi’n

Köseoğlu'ndan fındık üreticilerine müjde

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, fındıkta alın bazlı desteğin devam edeceğine yönelik müjdenin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Trabzon mitinginde verildiğini belirterek, “Tarım il Müdürlüğümüzü ziyaretimizde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne müracaatların 30 Haziran'da sona erdiğini ve geçen yıla göre Trabzon’da 4 bin 500 çiftçimizin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olmadığını öğrendik. Alan bazlı destekten daha çok çiftçimizin faydalanabilmesi ve başvuramayanlar için sürenin uzatılması noktasında yeni bir düzenleme yapılması için Tarım Reform Genel Müdürlüğümüzle bugün yaptığımız görüşmeler sonrasında sürenin uzatılmasına ilişkin çalışmalar başlatılmıştır.” dedi.

Köseoğlu, seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesinde bazı kurumları ziyaret ederek devam etti. Köseoğlu ilk olarak Tarım, Gıda ve Köy İşleri Trabzon İl Müdürü Cahit Gülbay’ı ziyaret ederek, kurum personelinin sorunlarını dinledi.

Köseoğlu, fındık üreticilerine 2009 yılından bu yana ödenen alan bazlı destek ödemesinin devam edeceğini belirterek, "Fındık üreticimize müjdemizdir. İnşallah alan bazlı ürün desteğine 2015 yılında da devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız dün Trabzon’da gerçekleştirdiği mitingde bunun müjdesini verdi. Bu anlamda geçtiğimiz yıl sadece Trabzon ilinde 96 milyon lira destek verildi. Dönüm başına 170 liralık bir ödeme yapılıyor. Yaklaşık 62 bin kişi bu destekten istifade etti. Bu ekonomik bakımından Trabzon ilimize önemli bir gelir desteği demektir. İnşallah bunun sürdürülmesini sağlayacağız. Karadeniz'de fındıktan birinci dereceden etkilenen bölgelerimiz için önemli bir destek olacaktır. Bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

ÇKS kayıt süresinin uzatılması için Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ile telefonda görüşen Köseoğlu, “Bakanlığın 2014 yılında yayınladığı yönetmelik gereği Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru süresi 30 Haziran 2015 tarihinde sona erdi. Ancak 4 bin 500 civarında çiftçimiz başvurusunu yapmadı ve bu destekten yararlanamayacak duruma düştü. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru süresinin yeniden uzatılması için gereğinin yapılması konusunda çalışmaların yapılması için Tarım Reform Genel Müdürümüzle görüştük. Kendisi de bu bilgilendirme üzerine sürenin uzatılması noktasında yeni bir çalışma ile düzenleme yapılacağını tarafımıza ilettiler. İnşallah başvuru yapamayan 4 bin 500 çiftçimizin bu anlamdaki mağduriyetini gidereceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler