Köseoğlu: Trabzon bu projeye sahip çıkmalı

Köseoğlu Haber61'i ziyaret etti

Köseoğlu: Trabzon bu projeye sahip çıkmalı

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Haber61’i ziyaret etti. 

Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Genel müdür Ergun Hardaloğlu’nun misafiri olan milletvekili Köseoğlu, şehrin geleceği ve yaklaşan genel ilgili değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran erken genel seçim kararının ardından Trabzon ziyaretlerine ağırlık veren AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon’un yeşil alan ihtiyacının yapılan çalışmalarla giderileceğini söyledi. 

Trabzon’a değinen Köseoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

- Şehrin geleceği için yeşil endüstri adası ne kadar kıymetliyse, Güney çevre yolu da o kadar önemlidir bu çalışma şehrin güneye doğru kaymasının önünü açacaktır. Of – Beşikdüzü arasındaki güzergahın revize edilip imara işlenmesi, şehrin en çok sahip çıkması gereken konu olmalı. Giresun ve ordu bunu yaptı. Trabzon bunu yapamazsa eksik kalacak. Buraya yapılan bağlantı Karadeniz Güney Sahil Yolu olacak ve buna entegre olursak önümüzü açacak bir yatırımdır. Şehrin bunu talep etmesi önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımıza ulaştık, bu konuyu ilettik. Eğer bu çalışma yapılırsa planlamayı Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Bu revizyonu yapıp Kanuni Bulvarı bitmeden, Mersin’den gelen yolu Kanuni Bulvarı’na bağlarsak şehrin trafiği rahatlar. Ordu ve Giresun bağlantısını Of ve Beşikdüzü olacak şekilde bağlamamız lazım. Ancak revizyon yapılması için şehrin talebi olmalı.

Köseoğlu: Trabzon bu projeye sahip çıkmalı

- Yukarı ilçelerimizi köyün iyi hali görüntüsünden kurtarıp, Ortahisar içindeki yapılaşma yığılmasını dışarıya açmak için önemli. Her şeyi şehrin içine sıkıştırdığınızda estetik yapıya olmayan bir siluet oluşuyor.

-  Bana göre Trabzon’un parçalanmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacı var. İlçe sayılarını artırmak yerine azaltmak lazım. İlçe sayısını bulunduğumuz yerleşime popülarite sağlamak adına yaptık ama ilçe olmanın zeminini sağlayamadık. 

- Şehir merkezinde yaşam alanına ihtiyacımız var. Mesela bu alanlar Akçaabat’ta var ama Trabzon sahilinde yok. Bu yaşam alanlarını Gülcemal projesiyle sağlayabiliriz. Yeşil üretmek için şehri yeniden yıktık. 50 yılda yaptıklarımızı yıkıp bir daha yaptık. Çünkü şehrin nefes almaya ihtiyacı var. 

- İktidar milletvekiliyim ama ben bile Trabzon’a yapılan projelere yetişmekte zorlanıyorum. 

- Trabzon deyince akla Akçaabat köfte geliyor ve bu markalaşmadır. Bunun şehrimizde yaygın olması önemli. 

- Bu seçim sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Bütün bunları yaparken Türkiye’ye bir rol biçiyoruz. Türkiye bu seçimle ya yoluna devam edecek ya da kendi iç kısır çekişmelerini sürdürecek. Bu seçimleri Cumhurbaşkanımızın kesin alacağına inanıyorum. Diğer adaylara baktığımızda uluslararası bir lider profili göremiyorum. Özellikle İslam coğrafyasının Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısı ve verdiği önem büyük. 

- Milletvekilliği bitince Trabzon’a döneceğim ve burada gömüleceğim. İnsanın gömüldüğü yer aidiyetini gösterir. Yarın döneceğimi bilerek siyaseti yapıyorum.

- Partimin Van ve Hakkari koordinatörü olarak görev yaptıktan sonra Türkiye’deki siyasete bakışım değişti. Trabzon’dan her bir mahalle veya gücü yeten muhtarlıklar doğuda bir muhtarlığı sahiplense diye bir önerim oldu. Buradan hamaset yapmak çok kolay ama gidip görünce bambaşka şeyler görüyor ve bu ülke için ben ne yapabilirim diyorsunuz. 

Köseoğlu: Trabzon bu projeye sahip çıkmalı

- Trabzon kendi gücünü kendi içinde kırıyor. Trabzon ortak paydasında duruş sergileyip bunu kırabilirsek çok başarılı olacağız. Bizim insanımız, işadamımız, siyasetçimiz dışarda yapınca çok başarılı oluyor ama burada hiç kıymeti olmuyor. Trabzon kendi enerjisini kendisi bitiriyor. Bizim insanımız gittiği her yerde farkını ortaya koyuyor ama niye içerde bunu yapamıyoruz, başaramıyoruz? Trabzon milletvekilleri mecliste parmakla gösterilen vekiller arasında. Bizlere ‘size gıpta ile bakıyoruz’ diyorlar e buraya geliyoruz çok başka şeyler görüyoruz. 

- Sosyal medyada tamam devam atışması oldu biliyorsunuz. Şimdi bu tamam devam tartışmaları için ABD’deki artistlerin tamam ya da devam tweet’i atmasının ne anlamı var. 

- Başbakanımız Ankara günlerine katılamamışlardı. Kendilerine sorduğumda “Seni görünce Trabzon’u görmüş gibi oluyorum e seni de her gün görüyorum” yanıtını verdi. 

- Trabzon’a bir artı da benim de var hissi beni mutlu ediyor. İnsanlara olan sevgime sevgiyle karşılık görmeyi, insanların gözlerindeki ışığı seviyorum. Siyasete bu şekilde bakıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber