Koronavirüsü yendi, Trabzon'a gelip immün plazma bağışı yaptı

Rize'de görev yapan doktor koronavirüsü yendikten sonra Trabzon'da bağışta bulundu

Dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs Kovid-19’un tedavisinde kritik öneme sahip olan immün plazma bağışı Trabzon’da da gerçekleştiriliyor.
Trabzon’da bulunan Mobil İmmün Plazma Bağış Aracı aracılığıyla bağış yapması uygun olan kişiler gelerek koronavirüs hastalarına umut oluyorlar.

Trabzon’da immün plazma bağışı yapanlardan biri de Dr. Ünsal Bağın oldu. Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon bölümünde asistan olarak görev yapan Dr. Bağın, koronavirüse yakalanıp yenmesinin ardından Trabzon’a gelerek immün plazma bağışında bulundu.

Bağış yapmadan önce Haber61’e konuşan Dr. Ünsal Bağın “ Bu zorlu süreçte sağlık çalışanları olarak önde savaşan kişiler olarak ne kadar dikkat etsek de tehlikedeyiz. Bir test yaptırmak istedim ve pozitif çıktı. Hafif bir ateş, boğaz ağrısı ve hafif bir burun akıntısı gibi oldu. Eşim de gebe, ona bulaştırma korkusu vardı o nedenle test yaptırdım. Hastanede yatarak tedavi sürecim oldu. Ardından 14 gün hastanede kaldım, sonuçlar negatif çıktı. Kızılay’dan da bana ulaşıldı ve buraya geldim. Zorlu bir süreçten geçiyoruz, sağlık çalışanları olarak hem görevimizi yapıyoruz hem de bu şekilde iyileştikten sonra plazma bağışı yapıyoruz” dedi.

İmmün Plazma bağışı yapabilecek kriterleri taşıyanlara seslenen Dr. Bağın “ Tedavisi tamamlanan herkesin plazma bağışı yapmalarını isterim. Örnek olduysak ne mutlu bize.” İfadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber