Koronavirüslü yolcu dayısının HES koduyla Trabzon'dan yola çıktı, yakalandı!

Trabzon'dan yola çıkan otobüste yapılan denetimde koronavirüs testi pozitif çıkan ve dayısının HES koduyla seyahat eden yolcu yakalandı.

Koronavirüslü yolcu dayısının HES koduyla Trabzon'dan yola çıktı, yakalandı!

Kastamonu'da, Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken G.A. (24), dayısı B.P.'ye ait HES kodu ile seyahat ettiği yolcu otobüsünde yakalandı. G.A., 3 bin 150 lira para cezası uygulanarak, yurda yerleştirildi.

Jandarma ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Kastamonu-Taşköprü yolunun Şeker Fabrikası mevkiinde toplu taşıma araçlarında koronavirüs önlemlerine ilişkin denetim yaptı. Bu kapsamda Trabzon'dan Kastamonu'ya giden yolcu otobüsü durdurularak denetim yapıldı.

Tüm yolcular, HES kodu üzerinden kontrol edildi. HES kodu denetiminde otobüsün 20 numaralı koltuğunda oturması gereken B.P.'nin yerinde G.A.'nın oturduğu fark edildi. G.A.'nın yapılan kimlik sorgusunda Covid-19 testinin pozitif olduğu ve karantinada bulunması gerektiği, dayısı B.P.'ye ait HES kodunu kullanarak Kastamonu il merkezine gitmek üzere seyahat ettiği tespit edildi.

Karantina kurallarına uymayan ve başkasına ait HES kodu ile seyahat etmeye çalışan G.A. hakkında, 3 bin 150 lira para cezası uygulandı ve adli işlem başlatıldı. G.A., ayrıca karantina yurduna yerleştirilirken, otobüs şoförü ve otobüste bulunan 23 yolcu da evlerinde karantinaya alındı. Ayrıca otobüs firması hakkında da para cezası uygulandı.

Koronavirüslü yolcu dayısının HES koduyla Trabzon'dan yola çıktı, yakalandı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler