Koronavirüse karşı Trabzon’da oralara dikkat çekti! "Sıkıntı olabilir"

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru sivri önemli uyarılarda bulundu.

Koronavirüse karşı Trabzon’da oralara dikkat çekti! "Sıkıntı olabilir"

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, Trabzon’da görülen vaka sayısı ve Trabzon’da yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sivri, salgının Türkiye’de görülmesinden bu yana Trabzon’un yoğun bir göç aldığını anlattı. 

Sivri, “Trabzon’da köylerde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü il dışından müthiş bir göç geldi buraya. İstanbul’da olanlar, Kocaeli’nde olanlar, fındık zamanında gelenler gibi bir göçümüz oldu şu an. Bu yeni değil tabii, son iki haftadır böyle. Tabii bu gelen insanlar köylerde izolasyona dikkat etmiyorlar. ‘Burası açık hava, bize bir şey olmaz’ diyorlar. Eski adetleri devam ettiriyorlar. Birbirlerine hoşgeldine gidiyorlar, oturmaya gidiyorlar, çaya gidiyorlar. Sürekli anonslar yapılıyor, kolluk kuvvetleri geziyor ama insanları evde tutmakta zorlanıyorlar. Trabzon’un merkezindeki insanlar da köylere çıktı. Şu an caddelerimiz boş. Zaten büyüklerimiz köylerdeydi. Dışarıdan göç aldık, merkezdekiler köylere gitti. Köyler şimdi şenlik yeri.” dedi.

Trabzon’da koronavirüs salgını sebebiyle yaşananlar hakkında ise Sivri, “Vaka sayılarını biz de sizler gibi Bakan Koca’nın açıklamasıyla öğrendik. Vaka sayısı giderek artabilir, önemli olan sosyal izolasyonu korumak. Ben bu konuda Trabzon’u sıkıntılı görüyorum. Hem gençlerimizi hem büyüklerimizi evde tutuyoruz ama havalar ısınınca unutuyorlar, tekrar dışarı çıkıyorlar. Vaka sayısının daha da artmaması için alınan önlemlerin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Ölüm oranımız az, inşallah artmaz. Trabzon’da koronavirüse yakalanmış bir sağlık çalışanımız yok bildiğimiz kadarıyla” ifadelerini kullandı. (Medyascope)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler