Korece Türkiye’de ikinci yabancı dil olacak

Avrasya’da kore dili büyük ilgi görüyor.

Korece Türkiye’de ikinci yabancı dil olacak

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek, üniversite de oluşturulan Sejong Hakdang  vakfı çalışma bürosunun açılışını yapıldı.


Müsteşar Dong Woo Cho, Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri’yi makamlarında ziyaret etti.  

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek  Kore Ankara Büyükelçiliği, Kore Cumhuriyeti Sejong Hakdang  ve üniversitemiz arasında yapılan protokol kapsamında  verilen  Korece Dil Kursu üniversitemizde büyük ilgi görmektedir. Kursa katılan öğrencilerimiz iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün daha da güçlenmesine sebep olacaktır. Gelecek döneme Kore dilinin seçmeli dersler kapsamına alınacağını söyledi. Sayın müsteşara bu anlamda katkılarından ötürü teşekkür ediyorum, dedi.

Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho resmi ve özel okullar ile özel kurslarda eğitimi ve öğretimi yapılacak diller arasına Bakanlar Kurulu kararı ile Korece’nin de eklemesi karşısında duydukları mutluluğu dile getirerek, “Korecenin Türkiye’de ikinci yabancı dil olacağına inanıyoruz. Umarız Kore’de de Türkçe ikinci yabancı dil olur.” dedi.

Korece Türkiye’de ikinci yabancı dil olacak

Cho, iki ülkenin dilinin, aynı dil grubunda olduğunu anımsatarak, “Koreliler için Türkçe öğrenmek, İngilizceden daha kolay, Türkler için de aynı şekilde Korece, İngilizceden daha kolay. İki ülke birbirinden 8 bin kilometre uzak olsa da yüreklerde çok yakın olan ülkeler. Bu bakımdan Korece’nin Türkiye’de ikinci yabancı dil olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de kültürlerini tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktaran Cho, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin Kültür Müsteşarlığı olarak çeşitli illeri gezerek etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Ülkesinde de Türkiye’ye ve Trabzon’a karşı sempatinin büyük olduğunu vurgulayan Cho, şöyle konuştu: “Kore ile Türkiye, tarihsel bağı olan, kültürlerinde benzer iki ülke.  Kore’de de Türkiye hakkında büyük sevgi ve sempati olduğu için ‘Türk’ denilince çok sıcak karşılıyorlar.  Şenol Güneş adından dolayı Trabzon çok yakından biliniyor. Böyle bir ortam olan Kore’de de Türkiye’nin kültürü hakkında daha fazla bilgi paylaşımı olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Korece Türkiye’de ikinci yabancı dil olacak


Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise Korece kursunun önemine değinerek, bizler öğrencilerimizi daha donanımlı hale gelebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Korece kursu da büyük ilgi görmüş ve beklentilere cevap vermiştir. Öğrencilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Programın gerçekleşmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Açılışını yapacağımız Sejong Hakdang  vakfı çalışma bürosu ile Koreden gelen hocalarımızın öğrenciler ile daha iyi iletişim kuracağını düşünüyorum, dedi.

Müsteşar Dong Woo Cho’ya Avrasya Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Ömer Yıldız tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Ziyaretin ardından Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesinde hazırlanan Sejong Hakdang  vakfı çalışma bürosunun açılışını yapıldı.

Korece Türkiye’de ikinci yabancı dil olacak
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber