Koray Aydın: Yomra'da belediyenin içi boşaltılmış

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Koray Aydın, Yomra Belediyesini ziyaret etti.

Koray Aydın: Yomra'da belediyenin içi boşaltılmış

Haber61 Haber Servisi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti'nin kazandığı Yomra Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

Aydın, ziyaretinin ardından Haber61 mikrofonlarına özel açıklamada bulundu.

BELEDİYENİN İÇİ BOŞALTILMIŞ

Yomra'nın oldukça stratejik bir belediye olduğunu vurgulayan Aydın "Yomra, stratejik olarak Trabzon'un en önemli belediyelerinden bir tanesi. Gelişme aksı üzerinde kurulu. Bundan önceki dönemde de Trabzon'un en sıkıntılı problemli olduğu belediyeydi. Buraya seçilen Mustafa kardeşimizin buraya yeni bir çehre kattığını görmekten mutluyum. Söylediklerini hayata geçirmekte kararlı bir kişiliği seçtikleri için Yomra halkına da teşekkür ediyorum.Seçim daha çok yeni henüz 5 ay geçti. Önümüzdeki yıldan itibaren farkını hissetireceğini düşünüyorum. Çünkü burası sorunlu bir belediye olarak devredildi, içi boşaltılmış. Buranın üstesinden gelebilecek bir kadro var burada. Biz de onlara destek olmaya geldik." dedi.

AK PARTİ - MHP BLOĞU ARTIK SEÇİM KAZANAMAZ

İYİ Parti'nin Türkiye'de düzeni değiştirdiğini ve artık AK Parti - MHP bloğunun seçim kazanamayacağını söyleyen Aydın " İyi Parti'nin varlığı Türkiye'deki düzeni değiştirdi. Son seçimde İYİ Parti katılmasaydı ne olurdu herkes bu sorunun cevabını düşünsün. Düzeni değiştiren demek ki dengeyi değiştiren, ne yaptığını bilen İYİ Parti geçmiş döneme damga vuran bir harekettir. Oy tabanı da oturmuştur. Kendini yenileyerek geleceğe yönelik hareket edebilen bir partidir. Yeni  ne kadar parti kurulursa o kadar mutlu oluruz. Çünkü yüzde 50 artı 1 denklemi içinde artık en küçülk oyun bile önemi var. Dengeleri değiştirme imkanı var. Türkiye'de bir dönem kapandı. AK Parti MHP bloğunun seçim kazanma şansı artık yok." Ne yaparsan yap kazanır" sözlerinin efsane olduğu yıkıldığını İYİ Parti'nin düzeni altı üst ettiğini gördük. Yeni partilerin artmasının bizim elimizi güçlendirdiğini düşünüyorum. Biz parti olarak her görüşten insanı barındırabiliyoruz. Her kesimden insanları kapsama yeteneğimiz var." ifadelerini kullandı.

DEVLETİN ACZİYETİ

Diyarbakır'da HDP binası önünde annelerin sürdürdüğü eylemle ilgili konuşan Aydın  "Diyarbakır'da eylem yapan annelerin bir çığlığı var yürekleri yanıyor. Bu çığlığa sessiz kalmak mümkün değil. Onun arkasında ve yanında safını alıyor. Bu çığlık aynı zamanda ülkeyi yönetenlere bir sorumluluk hatırlatması da yapıyor. Bakın bu ülkeyi ne hale getirdiniz. Sözde çözüm süreci adı altında anaların göz yaşı akmayacak diyerek karış karış gezip insanları kandıran siyasal iktidar. Anaların göz yaşını dindireceğiz diye PKK ile kol kola elele girenlerin Türkiye'nin başına şimdi anaların gözyaşlarının oluk gibi aktığı bir tablonun ortaya çıkması geçmişe yönelik sorumluluklarını hatırlaması açıosından faydalı oldu. Türkiye gibi güçlü bir devletin bir partinin önünde insanların toplanması devlet acziyetini de göstermektedir. Hele de oraya giden bakanların orada HDP binası önünde diz çökerek oradan medet umar bir anlayışı temsil eder bir duruma düşmesi Türk devleti adına zuldür. Anaların gözyaşlarının arkasında duracak güçlü devletimizi PKK ile yapılan samimi mücadeledeki gücünü kuvvetini arttırarak sürdürmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna gerek yok. Hemen burnumuzun dibinde PKK devleti kuruluyor. Yok ABD onu bunu dedi, bir an önce Suriye'ye girilmelidir. Hafız Esad ile anlaşılarak o bölge temizlenmelidir." dedi.

Röportaj: Tuncay Lakot / Kamera: Berna Yılmaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber