Koçhan: "Sümela'ya en kapsamlı çalışma..."

Maçka Belediye Başkanı Koçhan'dan Sümela açıklaması...

Koçhan: "Sümela'ya en kapsamlı çalışma..."
Maçka Belediye Başkanı Koçhan Sümela'ye en kapsamlı çalışmanın yapıldığını söyledi.

Trabzon’un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları nedeniyle Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan açıklamalarda bulundu. 

Restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Koçhan, “Sümela Manastırı’nın şuana kadar ki en kapsamlı restorasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Manastırda özellikle taş düşmeleriyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Trabzon Valiliği profesyonel ekiplerle geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiler. Bu raporlarda, son yıllarda aşırı yağan yağmurlarla meydana gelen olumsuz doğa şartları dolayısıyla ciddi taş düşme riskleri olduğu görülüyor. Dolayısıyla bu rapora dayanılarak risklerin ortadan kaldırılmasıyla ve olumsuz bir durumun yaşanmaması ilgili çalışmalar devam ediyor. Manastıra gelen turistin bir kaza ile karşı karşıya kalmaması için çalışmalar titizlikle gerçekleştiriliyor. Taş düşme projesi yakında ihaleye çıkacaktır” dedi.

Bazı kesimlerin “Sümela Manastırı kapatılarak, turizm başka ilçelere kaydırılmak isteniyor” şeklindeki söylemlerini de “gerçek dışı” olarak nitelendiren Koçhan “Hafta sonu Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu ve Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yılmaz ile restorasyon hakkında toplantı yapılmıştır. Özellikle şunu ifade etmek isterim ki; Maçka’mız yayla turizmi, alternatif turizm alanları ile Trabzon’un en önemli ilçedir. İlçemizin sahibi bizlerim. Yanlış söylemler ile ilçemize zarar vermeye çalışanlara müsaade etmeyiz. Maçka Belediyesi olarak da Sümela Manastır’ında yapılan çalışmaların en yakın takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber