KKTC'nin otomobilinde Trabzonlu mühendis imzası

KKTC'de üretilen yerli otomobil projesinde Trabzonlu mühendis görev aldı.

KKTC'nin otomobilinde Trabzonlu mühendis imzası

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon'un Maçka nüfusuna kayıtlı Üretim ve Tasarım Mühendisi Mehmet Sıddık Tekdemir Türkiye'nin ve Trabzon'un gururu oldu.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak bulunan genç mühendis, üniversitenin başlatmış olduğu, içlerinde Türkiye'nin de olduğu dünyanın da hızlı bir şekilde giriş yaptığı elektrikli otomobil projelerinden bir tanesi olan Günsel marka otomobilin en önemli mühendislerinden bir tanesi olmayı başardı.  

KKTC'nin otomobilinde Trabzonlu mühendis imzası

Trabzonlu genç mühendis, 20 Şubat 2020 ‘de lansmanı gerçekleşen otomobilin metal aksamı başta olmak üzere, metal aksamın üretilmesi, üretime uygun hale getirilmesi, ana gövdeye uygunluğu ve ana gövde gibi temel gereksinimlerin gelişiminden üretimine kadar yer alan ve projede imalat şefi pozisyonunda görev yaptı.

Mehmet Sıddık Tekdemir, çok mutlu olduğunu belirterek, “ama her şeye daha yeni başladık. Önümüzde uzun bir yol var. Ülkemiz adına daha büyük projeler ve işler başarmamız gerekiyor. Her şey inanmak ve çalışmakla ilgili. Vizyon sahibi bir ülke olarak daha büyük şeyler başaracağımızdan şüphem yok” dedi.

KKTC'nin otomobilinde Trabzonlu mühendis imzası

Günsel B9’un özellikleri

Özellikleri lansmandan sonra netleşecek olan otomobil, yenilikçi, verimli, zarif sloganıyla yola çıkıyor. 

Başlıca bilenen özellikleri ise şöyle;

0-100 km 8 saniyede çıkabiliyor. 300 Bin km'den sonra bile pil kapasitesinin %90'dan fazlasını koruyor. 30 dakika gibi bir sürede ise tamamen şarj olabiliyor. Sessizliği ise ön planda. Rejeneratif Fren özelliği mevcut.

KKTC'nin otomobilinde Trabzonlu mühendis imzası

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler