Kısa zamanda en çok satanlar zirvesine oturdu, Yusuf Reha Alp şamanizmi yazdı

“Yaşamımın en sıra dışı yolculuğu olacağını da bilemezdim…”

Kısa zamanda en çok satanlar zirvesine oturdu, Yusuf Reha Alp şamanizmi yazdı

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

Trabzon ve Trabzonspor camiasının yakından tanıdığı isimlerden olan Yusuf Reha Alp’in yeni kitap ‘Şamanizm Tasavvuf ve Ayahuasca’ kitapseverlerin beğenisine sunuldu. Yusuf Reha Alp bir yolculuk sonrası yaşadıklarını kaleme aldı. Kitabın arka yüzünde paylaştığı notta nasıl bir yolculuğa çıktığının tüyosunu veriyor.


“…2013’ün Nisan’ında İstanbul’dan New York’a gidecek uçağa bindiğimde başıma geleceklerden habersizdim elbette.. Bir önceki seyahatimde tanıştığım bir Şaman yardımcısının daveti ve bir dostun ısrarı üzerine çıktığım bu yolculuğun yaşamımın en sıra dışı yolculuğu olacağını da bilemezdim..” diyor. Sürükleyici bir anlatım dili kullanan Alp, ilginç bir kitaba imza attı.

Kısa zamanda en çok satanlar zirvesine oturdu, Yusuf Reha Alp şamanizmi yazdı

KİTAPTA NELER VAR?

D&R’ın en çok satanlar zirvesine kısa zamanda ulaşan ‘Eski Türklerde Din Anlayışı ve Şamanizm’ de ilginç detaylar var. Mistik bazı soruların da cevabının yer aldığı kitapta öne çıkan bazı konular şöyle;

* Muhammed Peygamber’in “beyazlar giymiş iki melek” tarafından göğsünün yarılarak temizlenmesi hâdisesi, Şamanik, “bedenin parçalanması” ritüelinin bir benzeri midir?

* “Miraç” olayı ile esrik haldeki Şaman’ın “üst dünyaya yolculuğu” arasında bir bağlantı kurulabilir mi?

*Kırklar Meclisi’ne varan Muhammed Peygamber’in, Selman-ı Farisi’nin getirdiği bir üzüm tanesini sıkarak, ondan, bütün Kırklar’ı esritecek şerbeti çıkarması “ayahuasca”ya bir gönderme midir?

*İlk kadın şamanın başka bir âlemde varlığını sürdüren yardımcı ruhların birinden hamile kalması ile Meryem’in Ruh’ül-Kudüs’ten hamile kalması arasında bir benzerlik kurulabilir mi?

*İnsan bilinci üzerinde büyük etkileri olduğu bilinen DMT nedir?

*Ayahuasca kullanmak gerçekten de, “15 dakikada bin yıllık tecrübe edinme lüksü” müdür? *

Yunus Emre, Hacı Bektaş, Kaygusuz Abdal, Otman Baba, Barak Baba, Sarı Saltuk gibi velîler, gerçekte birer Şaman olabilirler mi?

* Alice Harikalar Diyarında, Oz Büyücüsü, Külkedisi, Jack ve Fasulye Sırığı gibi masallarda, Avatar gibi filmlerde, Kara Kule, Yüzüklerin Efendisi, Taş Meclisi gibi kitaplarda, Fringe, Stranger Things, Sense8, Amerikan Tanrıları, Taboo gibi dizilerde, Kung Fu Panda, Ninja Kaplumbağalar, Rick&Morty gibi çizgi filmlerde verilmeye çalışılan Şamancıl mesajlar nelerdir? Bu sorulara cevaplar aranan kitapta daha da ötesini bulmak mümkün.

YUSUF REHA ALP KİMDİR?

1974 yılında Trabzon, Vakfıkebir’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da yaptı. Daha sonra, sırasıyla, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebi- yat Fakültesi Tarih Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat Yüksek Okulu’nda okudu, okuyor. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü’nde “Eski Türklerde Din Anlayışı ve Şamanizm” konulu teziyle yaptı. Kısa bir süre ABD ve Kolombiya’da Şaman Kofan Kızılderilileri ile birlikte yaşadı ve “Ayahuasca” seremonilerine katıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Alp’in Şamanizmi anlatan kitabından başka Talkın, ve Konuşan Öyküler isimli iki öykü kitabı daha var.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler