Kırgız kadını "Markette çalışacaksın" deyip Trabzon'da fuhuşa zorladı!

Trabzon’da yolda gördüğü polisten yardım isteyen genç kadın zorla fuhuşa teşvik edildiğini söyleyerek kurtarılmasını istedi.

Kırgız kadını "Markette çalışacaksın" deyip Trabzon'da fuhuşa zorladı!
Haber : Şükrü Üçüncü

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne sığınan Kırgız uyruklu bir kadın kendisine zorla fuhuş yaptırıldığı gerekçesi ile polis ekiplerinden yardım istedi daha sonrasında yapılan çalışmada ise 9 kişi gözaltına alındı.
 
"GEL MARKETTE ÇALIŞACAKSIN" 
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Kırgızistan’da yaşayan W.J. isimli 23 yaşında ki genç kadın, bir akrabası tarafından sosyal medya üzerinden markette çalıştırılmak üzere ikna edilerek Türkiye’ye gelmesi sağlandı. W.J.’nin yakını kendisine, “ Türkiye’de daha rahat para kazanabileceğin ortamlar var. Market, çocuk bakıcılığı gibi istersen buraya gel.” dedi.  Bu sözler üzerine W.J. yakının teklifini değerlendirerek havayolu ile İstanbul’a geldi. Akrabası tarafından karşılanan yol masrafları ile birlikte önce İstanbul’a daha sonra Trabzon’a geldi.
 
İKİNCİ GECE SATILDI
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesinde akrabası ile buluşan W.J. daha sonra Çömlekçi’de bulunan bir otele yerleştirildi. Burada bir gece kalan talihsiz kadın zorla fuhuşa teşvik edildi. Bu duruma itiraz edince şiddete maruz kalan W.J. birkaç kişiye para karşılığında satıldı. Otelden bir sabah kaçma imkanı bulan genç kadın yolda gördüğü polislerden yardım istedi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliğine sevk edilen kadın burada ifade verirken kendisini zorla fuhuşa sevk eden kişilerden şikayetçi oldu.
 
2’Sİ FİRAR 9’U GÖZALTINDA
 
Asayiş Şube ekipleri; Kırgız uyruklu kadının vermiş olduğu ifade doğrultusunda çalışma başlattı. Yapmış olduğu çalışmada bahsi konu otelde çalışan kişiler gözaltına altına alındı. Fiziki ve teknik takipler sonucunda Türkiye’de faaliyet gösteren bir şebekenin olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine harekete gecen polisler şüpheli 11 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının vermiş olduğu talimat sonrasında şahıslar hakkında gözaltı kararı çıktı.  2’si firar ederken 9 Kişi gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.
 
BAŞKA KADINLARI DA AĞLARINA DÜŞÜRÜYORLAR
 
Asayiş Şube ekiplerinin 3 aylık çalışmaları sonrasında elde edilen bilgilere göre; şebekenin bu yöntem ile kadınları ağına düşürdüğü ve zorla fuhuşa teşvik ettikleri öğrenildi. Öte yandan kadınların başına silah dayayarak tehdit ettikleri de öğrenilen bilgiler arasında. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2’si tutuklanırken 7 kişi ise serbest bırakıldı. Olayla alakalı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber