KESK'ten Nihat Birinci'ye Kudüs cevabı

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'nin, KESK'in Kudüs yürüyüşüne katılmama kararına yönelik sözlerine Trabzon KESK şubesinden yanıt geldi.

KESK'ten Nihat Birinci'ye Kudüs cevabı
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KESK Dönem sözcüsü Engin Nur şu ifadelere yer verdi: "Cumartesi günü yapılacak Kudüs yürüyüşüne ilişkin internet medyasından MHP İl Başkanı Sayın Birinci'nin yürüyüşe kurumsal olarak katılım göstermeme kararımızı üzüntü ile karşıladığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın il başkanının konfederasyonumuza gösterdiği ilgiye müteşekkiriz. Biz de MHP partisinin ve kamuoyunun bildiği bazı kurumların Filistin Davasını keşfetmiş olmasından ziyadesiyle memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz. Filistin davasına ilişkin KESK'e ve yönelik eleştiri, gündem olma ihtiyacı değilse siyasal cehalet ile açıklanabilir. Ancak bu vesile ile bir kez daha ifade edelim. Filistin davasında samimiyet taşımak başta Kürecik ve İncirlik olmak üzere NATO ve Amerikan üslerini kapatmakla, NATO'dan çıkmakla, İsrail ile yapılan ikili askeri ve ticari anlaşmaları iptal etmekle olur. Casus olduğu ifade edilen Zerrap için esirgenmeyen notanın Filistin için Amerika ve İsrail'e verilmesi ile olur. Geçmişi hatırlayıp Filistin davası için mücadele eden Türkiyeli devrimcilere reva görülen haksızlıklar için özeleştiri yapmak ile olur. Eğer tüm bunlar ifade edilecek, ve talepler yerine getirilinceye dek mücadeleye devam edilecekse elbette buyrun. Yalnız olmayacaksınız. Platform bileşenleri kamuoyuna açıklasınlar, öğrenelim. Ancak bu yapılmaz ise, iktidarın sorumlusu olduğu siyasal sorunlar nedeniyle yaşadığı sıkışmışlığı aşması yönünde aparat olmaktan öteye gidilemez. KESK için böyle bir sıfat kabul edilemez. KESK'in böyle bir tablo içinde olması kendini ve tarihini inkar anlamına gelir. Kimse KESK'ten böyle bir beklenti içine girmesin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber