"KESK'i istismar ettirmem"

Engin Nur Trabzon'da yaşanan olayla ilgili sert çıktı

"KESK'i istismar ettirmem"
KESK Trabzon Şubesi’de açlık grevi yapmak isteyen gençlere yöneticilerin müdahale ettiği anların sosyal medyaya düşmesinin ardından KESK yönetimi açıklama yaptı.

KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Engin Nur imzasıyla yayınlanan açıklamada şu şekilde;

"Bu açıklama KESK'te yapılmak istenen eylem esnasında yaşanan hadiselere ilişkin sosyal medya ve belirli bir çevreye ait internet sitelerinde çıkan görüntü ve haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirme  ihtiyaç ve zorunluluğu ile kaleme alınmıştır.

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL koşulları altında KHK lar ile yüzbinlerle kamu emekçisi ihraç edildi.  İhraç edilen kamu emekçileri arasında sendikal eylemleri suç kabul edilen KESK üyeleri de bulunmaktadır. İhraçların yarattığı toplumsal travma İki akademisyenin açlık grevi ile kamuoyunda daha da görünür bir hale dönüştü.

KESK olarak bu süreçte "yaşamı ve yaşatmayı savunuyoruz" denilerek ihraç edilen kamu emekçilerinin göreve iade edilmesini savunduk savunmaya devam ediyoruz.
KESK'te yapılmak istenen eylem talebine KESK'in bu tür bir eylem kararı olmadığı ve KESK'e ait mekanlarda bunu gerçekleştirmeye olanak bulunmadığı ifade edildi. Buna rağmen niyetlerini internet medyasına servis etmeleri ile  fiili bir şekilde eylemi gerçekleştireceklerini belirttiler. Olay günü kendilerine yönelen diyalog arayışına karşı tamamen planlı ve belli bir kurgu içinde, gündem yaratmayı amaçlayan bir tarz ile işgale yeltenen hareket karşısında maalesef arzu edilmeyen görüntüler yaşanmıştır. Yaşanan bu nahoş hadiselere karşın evsahibi olmanın olgunluğu ile davranılmış, gençlere kendilerini ifade etme, taleplerini dile getirme fırsatı verilmiştir.
Yaşananlar sonrasında sosyal medya ve internet sitelerinde yapılan haber ve paylaşımlar gerçeklikten uzak olduğu gibi iğrenç hakaret, küfür, karalama ve saldırılar ile linçe dönüşmüştür. Belirtmek gerekir ki bu nitelikte davranışlar iki akademisyenin haklı talebini kirleten ve zarar veren bir hal almıştır. KESK'in kurumsal kimliğini hedef alan ve kuruluşundan bugüne ağır bedeller ödeyerek sendikal hareketi bugünlere taşıyan arkadaşlarımıza yönelik kullanılan dil ve saldırı kabul edilemez. Her zamankinden çok ihtiyaç bulunulan bir dönemde KESK'e yönelen eleştiri sınırlarını aşan saldırılar  maksatlı olunduğunu düşündürtmektir. Bu tarzın kimseye faydası olmadığı bilinmelidir. Bu tarz KESK'i istismar etmektir. KESK olarak yetkili kurullarımızda aldığımız kararlar doğrultusunda her daim olduğu gibi meşruiyet çizgisini koruyarak kamu emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz."

İşte KESK'te yaşananlar;
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler