Kenan Kuru: "Türk Milleti birlik ve bütünlükle..."

TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru 15 Temmuz dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Kenan Kuru: "Türk Milleti birlik ve bütünlükle..."

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru 15 Temmuz’ un yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Kuru açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
 
Değerli Basın Mensupları,

15 Temmuz’ un seneyi devriyesi, birinci yıldönümü. Alçaklıkların yer bulmaması için şehadet şerbetini içen, Şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,  Gazilerimize de sağlık ve uzun ömür diliyoruz. 

15 Temmuz, ıstırapları geride bırakmıştır. Burada bir tespiti yaparken, 15 Temmuz’a bakılmasını, hem Ülkemiz ve hem de demokrasi açısından önemli görüyoruz.  Türk Milletinin demokratik kararlılığının sonucu 15 Temmuz’da hainlik yapan örgütün ortada olan vahşetini Türk milleti birlik ve bütünlükle püskürmüş, amacına ulaştırmamıştır.  Ancak, dünyanın gündeminde de yer tutmaya devam etmektedir.

Türk milleti, askerine olan sevgisini göstererek malzeme olmamıştır.  Çünkü Yapı malzemeleriyle binanın sanat eseri olduğu farkını hainlik yapan örgüt düşünememiştir. Millet egemenliği mutlak varlıktır. 15 Temmuz’da da böyle olmuştur.

Değerli Basın Mensupları,

Şimdi binanın tahrip olmasıyla ortada olan haksız tahribatlar var ise, tekrar süzgeçten geçirilerek toplumdaki kötü niyetlilere fırsat vermemek için, hukukla yeniden buluşturmak önemlidir.  Milletin hizmetinde olan TÜRKAV, Bina ile yapı malzemelerinin farkının daha iyi anlaşılmış olduğunu objektif aklın kamuoyunda ki varlığında görmekle mümkün olmuştur.

Türklük özünde İslam dinini ve insanlığı birleştiren bir ülküdür. Türk milliyetçiliğinden ciddi bir şekilde ürken, endişe duyan hatta fikre husumet duyan insanlar dünde vardı bu günde elbette var olacaktır. Milletin hizmetinde olan TÜRKAV,  bunu, sosyal hayatın sonucu, başka bir ifadeyle toplumdaki görüşlerin farklılığı olarak karşılamak gerektiğini ifade ederken,  Türklüğü ve Müslümanlığı onların anladığı gibi anlamalarına fırsat vermemeyi, demokrasi ve hukuk içinde kalınması gerektiğini önemli görmektedir. 

Değerli Basın Mensupları, 

Türk milleti hürriyetin sönmeyen ışığı ile demokrasinin var olduğunu 15 Temmuz’ da bir kez daha göstermiştir.  15 Temmuz’ u geri püskürten Türk milletinin şuuru,  bu günde demokrasiye sahip çıkarak dünyaya örnek olmaya devam etmelidir. şehadet şerbetini içecek kadar asıl olan bu büyük millet zorlukları aşarak tarihten günümüze hep var olmuştur. Türk milleti değerlerine karşı olanlara dik durması ise gerçekçiliği objektiflik özelliğidir.

Bunun yanında bildiğiniz gibi, 15 Temmuz’u gösteren Avrupa parlamentosu Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliğinin askıya alınması tasarını kabul etmişti. Amerika ve diğer bazı batı ülkelerinin bu gün ortada olan Türkiye ile ilgili yaklaşımlarıyla hadlerini aşan uygulamalarını görmekteyiz.

Neden 15 Temmuz’u eleştiri konusu yapmaktadırlar?

Amerika’nın ve bazı batı Ülkelerinin uygulamaları değerlendirildiğinde 15 Temmuz’u anlayamayanların anlamasına yardımcı olacak nitelikte değil midir?     

TÜRKAV, burada ifade etmektedir ki; 15 Temmuz’u gerekçe gösteren Avrupa parlamentosunun hiçbir yaptırım özelliği olmamasına rağmen,  AB üye ülkelerin alması gerektiği kararı neden almamıştır.  

Avrupa parlamentosu, 15 Temmuz’ la meşguldür.

Amerika ve bazı batı Ülkeleri 15 Temmuz’la meşguldür.

Peki neden? 

15 Temmuz’la Ülkemizde meydana gelmiş yönetim belirsizliklerinin giderilmesi için, Anayasal hakkı olan meşru hakkın kullanılması haklı görülememiştir. 15 Temmuz’la Avrupa parlamentosunun aldığı kararını hâkli gerekçe ile izah edememiş olmasına rağmen neden meşguldür. Ortaya konulanlar ikiyüzlülükten başka ne anlam ifade etmektedir.

Bu anlayış sahipleri Ülkelerinde Sayın Cumhurbaşkanı’nı konuşturmama, Türkiye’nin demokratik hakkını göstermesine de karşı durmaktadırlar. 15 Temmuz’la meşgul Amerika ve bazı batı ülkeleri; su üstüne yazı yazmıştır/ yazmaktadır. 

ATATÜRK’ün Milli haysiyet düşüncesinin ışığında bu anlayış sahiplerine tavrı ile tarihe düşen notuyla, Avrupa birliği ile üyelik müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi gibi gayri samimi açıklama yapanlar 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimini kınayamamışlardır. TÜRKAV olarak bu gün vesilesiyle de Amerika, bazı bati ülkelerini samimi bulmadığımızı ifade ediyoruz. 

Değerli Basın Mensupları,     

Tarih bize göstermiştir ki; Dünyada insan hakları ihlallerinin olduğu coğrafyalarda Amerika, AB ve AP kararlarında taraf olmuştur.

Tarih bir kez daha şahitlik yapmaktadır ki, 15 Temmuz direnmesi, duyguların gönülden geldiği demokrasinin varlığına olan inancın göstergesidir. 15 Temmuz’la görülmektedir ki; Türk milletinin inancına ipotek konulamayacağını ve onu duyularla ele geçirmek mümkün değildir.

ATATÜRK’ ün ifadesiyle “hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatleri ve telkinleriyle yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir” sözünü anlamayan yabancıların oyuncağı haline gelmiş olanların oyunlarını, alçaklıklarını Türk milleti aşacak güç ve kudrete sahiptir. 

Amerika’nın uygulamalarında yer alan 15 Temmuz, bize bu alçaklıkların ne boyutta olduğunu anlatmaktadır. Her türlü simsarlık yapmaya koyulanlar yabancıların ideallerine hizmet etmişlerdir/ etmektedirler. Devlet nizamının, Anayasal kurum ve kuruluşlarını etkisiz kılmaya yönelik samimi insanların duygularını istismar edenlere karşı olunması gerektiğini ifade eden TÜRKAV, dün ve bu günde tepkisini Kamuoyu ile paylaşmaktadır. 

15 Temmuz’la şehit olan ve bu vatan için şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlık ve uzun ömür dileriz. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber