Kenan Kuru'dan bayram açıklaması

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, Ramazan Bayramıyla ilgili açıklama yaptı.

Kenan Kuru'dan bayram açıklaması
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru şunları söyledi: "İnsanlar bayramları, bayramlaşmalarıyla mutluluğa dönüştürmektedir. Trabzon TÜRKAV’ dada yapılan bayramlaşmada dayanışma örneği sergilenmiştir. Doğru insanlar, doğru vicdanlar ve doğru gönüllerle buluşmuş olmaktan son derece kıvançlıyım. Tarihin kendi üzerine yüklediği sorumluluğundan haberdar TÜRKAV, bütünleştiriciliğini bayramda da sürdürmüştür. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru fikirlerle buluşmayı gerçek yol arkadaşlarıyla başarmıştır. İki mesele ile konuya bakalım. Ekmek ve haysiyet,  Müslüman coğrafyasına ekmek yok, haysiyet ise düşkündür. Dünya hâkimiyetindeki varlığı döneminde Türk Milleti, bu arzulananlara asla mecbur olmadığını göstermiştir. Müslümanlar, Türkmenler gayri samimi anlayışlarıyla ortada olan batının arzuladıklarına mecbur değildir. Çalışmak, çok çalışmak ve daha çok çalışmak, Müslümanlar ve Türkmenler için hedef olmalıdır. Batının Müslümanlar üzerindeki oyunları bayramda da bitmemektedir. Neden? batının Müslümanlar üzerindeki yaptırımına karşı durulamamaktadır. Müslümanların yaşadığı bazı ülkelerde ve batı ülkelerinde inançlarını yaşamamaları için baskılara maruz bırakılmaları hedefleri için değil midir?  Ortada olan zulümleri hedeflerine ulaşmalarındaki oyunların göstergesi değil midir? Batı dünden bu güne daha güçlü olma hırsıyla her ne yapmak gerekiyorsa onu yapmaktadır. Müslümanların ise bu oyunları yıkması gerekmektedir. İşte Bayramlar bayram yapılmalıdır. Batının haspalarına son vermek Müslümanlar için zorunlu hale gelmiştir. Avrupa ve Amerika’nın Müslümanların, Türkmenlerin üzerindeki gayri ciddi anlayışlarına son vermeleri gerekmektedir. Bayramı bayram yapan dayanışma ve bizi bir araya getiren manevi sorumluluk çok anlamlıdır." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber