Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başladı

Tarihi Kemeraltı Çarşısının nostaljik görüntüye kavuşturacak projede ilk çalışmalar başladı.

Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başladı
Haber 61 / Haber Merkezi

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi'ne bağlı tarihi İpek yolu güzergahında bulunan Kemeraltı Çarşısı'nın çehresini değiştirecek proje başladı. 

Haber61'in gündeme getirdiği projede, Semerciler Yokuşu ve Kemeraltı'na bağlanan ara sokaklardaki binaların dış cephesi doğal taşlarla yenilenerek çarşı eski nostaljik dokusuna kavuşacak.

Trabzon'un yıllar içerisinde yıpranan ve kaybolan tarihi dokusunu yeniden kazandırmak amacıyla Ortahisar Belediyesi'nin yürüttüğü Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde çalışmalara 15 gün önce başlandı.

Bu kapsamda Kemeraltı Çarşısı'nın başladığı Semerciler sokağın başından itibaren korkuluklar kuruldu. Yaya geçişini engellememeye özen gösterilecek çalışmada, Trabzon'un eski taş binalarının görüntüsü örnek alınıyor. Aydınlatma, tabela, tenteler ile yağmur suyu tahliye oluklarının da yenileneceği çalışma, Anıtlar Kurulu'nun takibinde ve onayında olacak. 2. etabı 2017 yılı içinde çizilecek projenin 30 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanması planlanırken, proje 1 milyon 788 bin 131 TL'ye ihale edildi. Çalışmaların sonunda Trabzon'un en işlek yerlerinden olan Kemeraltı Çarşısı'nın eski görüntüsüne kavuşarak turistler için cazibe merkezine dönüşmesi amaçlanıyor. 

Konu hakkında görüştüğümüz Kemeraltı çarşı esnafı, çarşının yeni bir yüze kavuşarak canlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Öte yandan proje maliyetinin yüzde 25'ini mülk sahipleri, yüzde 75'lik kısmını ise Ortahisar Belediyesi tarafından karşılanacağı öğrenildi. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber