Kaybolan genç 41 gün sonra bulundu

Giresun'da 17 Kasım'da kaybolan 15 yaşındaki lise öğrencisi Salih Sandal, Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.   Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, merkeze bağlı Barçaçakırlı köyünde dedesine ait evde bulunan Salih Sandal'ı m

Kaybolan genç 41 gün sonra bulundu
Giresun'da 17 Kasım'da kaybolan 15 yaşındaki lise öğrencisi Salih Sandal, Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.
 
Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, merkeze bağlı Barçaçakırlı köyünde dedesine ait evde bulunan Salih Sandal'ı müdürlük binasında annesi Bilge ve babası Durmuş Sandal'a teslim etti.
 
Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Kasım'da, yatılı olarak eğitim gördüğü Giresun 125. Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden ayrılan Salih Sandal için kendilerine 18 Kasım'da kayıp ihbarı yapıldığını söyledi.
 
Müdürlük olarak ihbarın ardından Sandal'ı bulmak için ekipleri seferber ettiklerini, günlerdir yoğun arama çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztürk, "İhbarın bize ulaşmasının ardından arama çalışmalarına hızla başladık. Tüm birimlerimizle her gün kendisini bulmak için çalışmalar yürüttük. Yine AFAD, AKUT ve jandarmadan destek alarak kent geneli ve bulunabileceği yerlerde arama tarama çalışmaları gerçekleştirdik. Allah'a şükür bugün itibarıyla kendisini sağ salim bulduk. Ailesine teslim ediyoruz" dedi.
 
Salih Sandal'ın, eğitim masraflarını Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak üstleneceklerini ve kendisine her türlü desteği vereceklerini aktaran Öztürk, "Kendisinin bundan sonraki okul hayatıyla ilgili sorumluluğu, Emniyet Müdürlüğü olarak biz alıyoruz. Kendisinin okula devamıyla ilgili yapılabilecek ne varsa yapacağız. Giresun Emniyet Müdürlüğü, bundan sonraki süreçte Salih'in velisi olmuştur. İnşallah Salih ilerleyen dönemlerde sizlerin karşısına okumuş, derslerinde başarılı ve böyle yakışıklı bir delikanlı olarak çıkacak" diye konuştu.
 
Anne Bilge Sandal ise son günlerde oğlunun bulunacağı yönündeki ümidini kaybettiğine dile getirerek, "Son günlerde ümidimizi kaybetmiştik. Artık 'bulunmaz' diyorduk. Allah'a şükürler olsun ki bugün oğluma kavuştum. Çok mutluyum. Oğlumu sağ salim buldum" ifadesini kullandı. 
 
Baba Durmuş Sandal da Giresun Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, "Oğlumu bana geri getirdiler. Allah onlardan razı olsun" dedi.
 
Kaybolduktan 41 gün sonra bulunan Salih Sandal, bir daha bu tarz bir davranış göstermeyeceği ve eğitimini aksatmayacağı yönünde söz verdi. 
 
Salih Sandal, Giresun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından ailesiyle evine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber