Katar'dan Trabzon'a hava taşımacılığı başlıyor

Müjdeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi. Türkiye'den Katar'a aralarında Trabzon'un da bulunduğu 5 şehir için vize çıktı.

Katar'dan Trabzon'a hava taşımacılığı başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar'la hava taşımacılığı konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "İstanbul ile birlikte,Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya’ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak" dedi. 



Posta Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) ile Tunus arasında E-Ticaret İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye’den alışveriş yapmak isteyen, Katarlı ve Tunuslu turistler, oluşturulan E-Ticaret platformu üzerinden ürünü satın alabilecek ve kısa sürede ürünü kapısına kadar getirtebilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT’nin beraber düzenlediği Uluslararası E-Ticaret Konferansı sürerken, Türkiye ile Tunus arasında E-Ticaret protokolü ile kardeş müze anlaşması gerçekleştirdi. Katar'la ise 2016 yılında imzalanan ve geliştirilerek devam eden E-Ticaret sitesinin tanıtım lansmanı gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Ahmet Al Sulaiti, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Tunus Posta İdaresi Başkanı Moez Chakchouk, Katar Posta Teşkilatı Ceosu Faleh Al -Naemi'nin katıldığı protokolde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, özellikle e-ticaretin çok büyüme gösterdiğini ifade ederek, her iki ülke arasında işbirliğinin önemine değindi.

Protokol ile ilgili bilgiler paylaşan ve geçen hafta Doha limanının kardeş liman olması için iyi niyet mektubu imzaladıklarını da hatırlatan Bakan Arslan, “Bilgi ve iletişim teknoloji arasında iletişim sağlanması amacıyla daha önce malumat imzalamıştık, onun gereğini yapmak üzere süreçleri devam ettiriyoruz. Ayrıca karayolu taşımacılığı, gerekse kombine taşımacılığı yönünde süreçleri devam ettiriyoruz. Daha önce de ifade etmiştik, Türkiye, Katar, İran üçlü transit taşımacılığıyla ilgili süreçleri devam ettiriyoruz. Havacılık sektöründe de THY ve Katar Havayolları marka olmuş şekildeler. İstanbul ile birlikte Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya’ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak” diye konuştu.

Son 15 gün içerisinde Katarlı Bakan ile 3 kere görüştüğünü belirten Bakan Arslan, ulaştırma ve haberleşme bakanlarıyla büyük işbirlikleri gerçekleştirdiklerini, özellikle e-ticaret platformları adı altında çok mesafe kat ettiklerini söyledi. Türkiye’nin 2017 yılını 50 milyar liralık bir hedef belirlediklerini kaydeden Arslan, “E-ticaret platformunun ne kadar büyük olduğunu göstermek adına bu rakamları söyledim. 2 ülke ve 2 ülkenin bakanları olarak yaptığımız işbirliği çerçevesinde Katar’da da e-ticaret platformunun çalışmasını tamamladılar. Test çalışmaları devam ediyor inşallah 1 Ocak 2018 itibariyle resmen hizmet veriyor olacak. Posta idareleri CEO'larımıza ve onların çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ancak bu konuda değerli bakanımın sonsuz desteği var. Projeyi bir an önce hayata geçirme isteği var” dedi.

Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Ahmet Al Sulaiti ise iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesinin kendiler açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Sulaiti, “Katar hava yolları ayrıca Türkiye’den 5 şehir daha uçuş için izin almış bulunmaktayız. Bugün özellikle elektronik ticaret meselesini açmış bulunuyoruz. Çok mutluyum ki bunu başlatıyoruz ve ilk kez de Katar’la Türkiye arasında olacak olgu bu. İki ülke arasındaki ikili ticareti pozitif yönde etkileyecektir. Çok yakın bir süre içerisinde de bir anlaşmaya daha imza atacağız. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler