Karadenizli Teleferikten vazgeçmiyor

Karadenizli yıllardır sarp arazilerde yük taşımak için kullandığı teleferikten vazgeçemiyor. 

Karadenizli Teleferikten vazgeçmiyor
Karadenizli yıllardır sarp arazilerde yük taşımak için kullandığı teleferikten vazgeçemiyor. 

Bölgenin arazi yapısının engebeli olması münasebetiyle yüklerini arabalarla taşıyamayan vatandaşlar teleferik sayesinde hayatlarını kolaylaştırırken, Akçaabat ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde de teleferik geleneği yıllardır sürüyor.

Yıllardır teleferik sayesinde yüklerini taşıdığını belirten yöre sakinlerinden Mehmet Güner “15 yıldan beri arazimde teleferik kullanıyorum. Teleferik sayesinde yük taşımaktan kurtulduk. Yük taşımak için yapılan bu teleferikleri binmeyi hiçbir zaman düşünmedik ancak yöre insanı bazen bunu ulaşım aracı olarak da kullandı ve istenmeyen kazalar yaşandı. Hangi araç ne için yapıldıysa onun için kullanmak lazım. Kullanım dışına çıktığımız zaman istenmeyen olaylarla karşılaşıyoruz. Genelde gübre, mahsul zamanı da fındık taşıyoruz. Yaklaşık 200 kilo yük alıyor. Bölgemizde yaygın olarak kullanılıyor. Araba girmeyen yer için teleferik çok önemli bir araç” dedi.

Teleferiklerin artık eskisine göre daha modern olduğunu da vurgulayan Güner “Elektrikle çalışıyor. Maliyeti mesafesine göre değişiyor. Motor kısmı ucuz ancak çelik halat kısmı pahalı. Sadece yük için kullanıyoruz. Şu ana kadar bir kaza yaşamadık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler