Karadeniz’in Renkleri Trabzon’da Buluştu

Trabzon, Ordu, Rize ve Giresunlu sanatçıların eserlerinin sergilendiği ‘Karadeniz’in Renkleri’ resim sergisi açıldı.

Karadeniz’in Renkleri Trabzon’da Buluştu

41. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Trabzon Valiliği katkılarıyla organize edilen Trabzon, Ordu, Rize ve Giresunlu sanatçıların bir araya gelerek hazırladıkları ‘Karadeniz’in Renkleri’ resim sergisi Valimiz Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz Hanımefendinin katılımıyla Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.

Açılışa Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz yanı sıra, Devlet Opera Ve Bale Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Vali Yavuz, Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğuna vurgu yaparak, "şehrimiz ve bölge illerimiz; sanatın iyi yetiştiği, usta-çırak ilişkisiyle bu kültürün nesiller boyu devam ettiği bir bölgedir” dedi.

Vali Yücel Yavuz; Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkıyla birlikte, farklı kültürlerin birbirine aşina olmasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm Trabzon’un kalkınma hamlesindeki önceliklerinden olduğunu söyledi.

Açılışın ardından Valimiz sanatçılara katılım sertifikalarını takdim ederek, emeklerinden ötürü herkese teşekkür etti.

Daha sonra Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, sergiyi gezerek sanatçılarla sohbet ettiler. 

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ve 76 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi 22 Nisan 2017 tarihine kadar açık kalacak.














 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber