Karadeniz’de petrol var mı? KTÜ'lü Prof. Dr. Sadettin Korkmaz: "Umutsuz bakmak istemiyorum"

KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Sadettin Korkmaz Haber61 TV'de anlattı.

Haber61 - Haber Servisi - 29 Mayıs'ta görkemli bir törenle İstanbul'dan uğurlanan Fatih Sondaj Gemisi, Trabzon'a ulaştı.

Trabzon Limanında oluşturulan özel vinçle, Boğaz Köprüsünün altından geçmesi için sökülen sondaj kuleleri yeniden monte edilecek.

Bu işlemin tamamlanması sonrasında Fatih Sondaj gemisi 15 Temmuz'da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda sondaj çalışmasına başlayacak.

KARADENİZ'DE PETROL VAR MI?

Fatih Sondaj Gemisi'nin petrıol arama faliyetlerine başlayacağı Karadeniz'de petrol olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Korkmaz, konu ile ilgili olarak Haber61 TV'de Genel yayın Yönetmeni Levent Ustabaşının sorularını yanıtladı.

Korkmaz, “Yerli ve milli yapılan arama çalışmaları olumludur. Umutsuz bakmak istemiyorum. Petrol çıkarabilir çıkmayabilir. Amerika bir noktada 100 defa sondaj yaptı 101. Sondajda çıktı. “ dedi.

Karadeniz’de petrol var mı? KTÜ'lü Prof. Dr. Sadettin Korkmaz:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler