Karadeniz'de balıkçıların yüzü güldü

Karadeniz'de etkili olan fırtınanın dinmesinin ardından tekneler tekrar deniz açıldı ve tezgahlar bu sabah yeniden balıkla doldu.    Balıkçı İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, bir kaç gündür etkili olan fırtınanın dinmesinin ardından dün gece teknelerin y

Karadeniz'de balıkçıların yüzü güldü
Karadeniz'de etkili olan fırtınanın dinmesinin ardından tekneler tekrar deniz açıldı ve tezgahlar bu sabah yeniden balıkla doldu. 
 
Balıkçı İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, bir kaç gündür etkili olan fırtınanın dinmesinin ardından dün gece teknelerin yeniden Karadeniz'e açıldığını söyledi.
 
Teknelerin bu sabah liman ve barınaklara tonlarca balıkla döndüğünü vurgulayan Yücel, "Günlerdir fırtına nedeniyle tekneler denize açılamıyordu. Bu nedenle tezgahlar boş kaldı. Nihayet fırtına dindi ve dün gece tekneler yeniden denize açılabildi. Bu sabah da tonlarca balıkla kıyıya döndüler. Günler sonra tezgahlarımızı yeniden balıklar süslemeye başladı" dedi.
 
Yücel, fırtına nedeniyle artan balık fiyatlarının, denizde avın yeniden başlamasıyla birlikte düşüşe geçtiğini ifade ederek, "Tekneler denize açılamayınca balık fiyatları neredeyse yüzde 100 artış göstermişti. Hamsinin fiyatı 15 liraya, mezgitin 25 liraya, istavritin ise 12 liraya çıkmıştı. Tekrar başlayan av nedeniyle balık bollaştı ve fiyatlarda da ciddi düşüş söz konusu. Bugün hamsi 10 liradan, mezgit 20 liradan, istavrit 10 liradan ve zargana da 20 liradan satılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber