"Karadeniz ranta kurban edildi"

CHP Beşikdüzü'ne çıkarma yaptı

"Karadeniz ranta kurban edildi"

Beşikdüzü'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, sel felaketinde zarar gören vatandaşları ve esnafları ziyaret etti, bölgede incelemelerde bulundu.

Ziyaretler sonrasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bölgenin talan edildiğini belirterek, "Artık bizi her şeye alıştırıyorlar. Karadeniz Bölgesi'nde bunu 2-3 gündür Beşikdüzü'nde yaşıyoruz. Bu süreç sanki alışkanlık, Allah'tan gelen bir afet gibi algılanıyor. Evet, tabi ki bu bir doğal olaydır ama bunun tedbirlerini almak, ortadan kaldıracak yatırımları yapmak da bu hükümetin görevidir. "Yeşil yol" adı altında, HES adı altında maalesef Karadeniz talan edildi. Bu coğrafyayı bozarsanız bedeli ağır olur. Bugün bunu yaşıyoruz. Onun için, doğayla oynamayın diyoruz" dedi. 

"KARADENİZ RANTA KURBAN EDİLDİ"

Karadeniz'in ranta kurban edildiğini öne süren Torun, "14 yıldır bu hükümet bir talan anlayışı içerisinde. Karadeniz'i ranta kurban ettik, ranta doğayı ve geleceğimizi teslim ettik. Buradan uyarıyorum; artık bu yanlıştan dönelim. Sadece ?Geçmiş olsun? demeyelim, bu insanların lütfen mağduriyetlerini giderelim" diye konuştu. 


"ORTADA ESER YOK AMA ZULÜM ÇOK"
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de, selde zarar gören esnafın vergi borçlarının ertelenmesi ya da silinmesi gerektiğini söyledi. Karadeniz Sahil Yolu'nun baraj oluşturduğu görüşünü savunan Pekşen, "Bu bilimsel olarak tartışılabilir. İlçe halkı moralsizlik içerisinde. Kendilerine kuru nutuklar atılmış, "Merak etmeyin, devlet yaralarınızı saracak" denmiştir. Peki devlet yaraları saracak ise buradaki esnafın vergi borçlarını neden ertelenmedi ya da silinmedi? Karadeniz bölgesi yalnızca AK Parti'nin oy deposu olarak gördüğü bir bölgedir. Bir siyasi iktidar bir bölgeye bundan fazla ne kadar zarar verebilir merak ediyorum. Ortada bir tek eser yok ama zulüm çok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber